Det var ikke mye som minnet om sommer i badebyen under årets Blomstermila. I timen før løpet åpnet himmelens sluser seg, men rett før start klarnet det opp og løpsforholdene var fine under selve løpet. Været må nok likevel ta skylden for at deltagelsen ikke var så stor som vanlig. Det skal imidlertid ikke ta glansen fra de som løp, og vinnerne leverte prestasjoner i toppklasse. Av gutta var det norsk-svenske Martin Kjäll-Ohlsson som tok en klar seier, mens Jorunn Rekkedal var utilnærmelig på kvinnesiden. Jorunn fikk god pes av Jan Billy Aas, som like før hadde løpt inn til 2.plass på 5 kilometeren, før han stilte til start på mila. Det endte med dagens andre 2.plass til Jan Billy! 5 kilometeren ble vunnet av Jul Fredrik Kaltenborn, foran Aas og Peter Mugisha. Arrangøren fikk dessverre problemer med resultatlistene, som forhåpentligvis vil bli lagt ut på Drøbak Frogn sine hjemmesider etter hvert. Se også SportsBloggen. Bilder 10 km: Frode Monzsen, bilder 5 km: Stian Stensland.
3beste
Dagens tre raskeste på 10 km
Martin-KO_bakken
Martin Kjäll-Ohlsson i 3 faser
Martin-KO_Weydahl
Martin-KO_innspurt
Sympatiske Martin Kjäll-Ohlsson var fornøyd med løpet, tatt i betraktning at det kun er 13 dager siden han løp på 2,26 og ble nr 4 i Stockholm Maraton. Martin løp også London Maraton i april på 2,26, så det var godt met et litt kortere løp i dag.
Jan-Billy_Jorunn_bakken
Jorunn Rekkedal med Jan Billy Aas som hare
Aas_Rekkedal_innspurt
Jan Billy Aas sikret seg dagens andre 2.plass, men løp hånd i hånd over mål med evigunge Jorunn Rekkedal, som vant dameklassen som hun ville uken etter seieren i Karlstad Stadslopp. Kun to menn kunne matche Ås-ekspressen, som nå setter kursen for Tyrkia og 17 velfortjente feriedager med sol og varme.
IMG_3635
Svein-Solvberg_bakken
Ingen i 60-års klassen, og svært få andre, holdt følge med Svein Arne Sølvberg i bakkene i Drøbak i dag.
IMG_3638
IMG_3639
Bård Brune fra Kråkstad
IMG_3640
Jon-Weydahl
Tommelen opp for Blomstermila fra Drøbaks egen Jon Weydahl. Jon tok det rolig i dag etter å ha løpt to maraton på to uker, først Fjellmaraton og uken etter Nordmarka Skogsmaraton.
IMG_3650
Blomstermila som utdrikningslag. Her er bruden klar til å gi massasje, men ikke til brudgommen...
5km_Mugisha_Kaltenborn_Wirnstad_600x399

Jul Fredrik Kaltenborn vant 5 km på 16.12

Vinneren av kortdistansen Jul Fredrik Kaltenborn (midten) i samtale med nr 3 Peter Mugisha og Dag Olav Wirstad. Den tidligere storløperen fra BUL ble også "drukket ut" i Drøbak, men stilte selv til start og ble nr 5. Nr 2 ble som tidligere nevnt Jan Billy Aas.
2010-6-19-Wirstads-utdrlkag 040-lite_600x399
Dag Olav Wirstad i aksjon.
5km_Wirnstad_Kaltenborn_600x399
Etterpå utveksles erfaringer med dagens vinner.