Lørdag 20. august er det premiere for årets nykommer på motbakkeløpmenyen i Bergen: FLØYEN OPP !  Dermed får også Bergen en rask lettløpt motbakkeløype med snittstigning på ca 10%.  Dette er  samme gjennomsnittlige stigning som EM- og VM-løypene i motbakkeløp.  Fra starten på Vågsalmenningen ( nederst på bildet til høyre) og opp til mål på toppen av Fløybanen er det 3,4 km og 320 høydemeter. Samlet stigning ( total climb) er ca. 330m. Se løypekart inkl. satelittbilde av løypen på løpets hjemmeside www.floyenopp.no .

Fløyen Opp-løypen er unik i verdsmålstokk som motbakkeløp fordi den starter midt i sentrum av en stor by og nesten umiddelbart (etter 100m) stiger rett opp i jevn stigning mot mål.

Knut Forthun i arrangørklubben melder til Kondis. no at  Påmeldingsfristen for å melde seg på via nettet på løpets Hjemmeside www.floyenopp.no er fredag 19.august kl. 18.00.

Dessuten blir etterpåmelding mulig ved startnummerhentingen løpsdagen på Bergen Katedralskole i Kong Oscarsgt. 36 fra kl. 11.00 - 14.30.  Merk at all påmelding stoppes en time før starten kl. 15.30

640pk_Floyenopp_Start-BA

Foto BA / Geir Dillan.      Sist helg var det 600 bergensere blant de 1800 deltakerne i La Sportiva Skåla 1848m rett opp. Den løypen har en snittstigning på 22% og for de fleste handler det mer om rask gang enn løping og vinnertiden den 5 dobbelte Europamesteren i fjelløp Ahmet Arslan, Tyrkia, på 1.07 tilsvarer en snittfart på 8 min pr km. Fløyen Opp-løypen derimot er en løpe-løype for de aller fleste og de aller beste vil springe omtrent dobbelt så raskt som i Skåla Opp målt i gjennomsnittsfart, dvs. ca. 4 min pr km.

TV2 Sporty ble med på gjennomløping av Fløyen Opp-løypen både med Videokamera og fotoapparat og stilte spørsmålet : "Landets fineste joggeløype" ? Klikk på TV2 Sporty og vurder selv. Bli med på løpet 20. august og test løypen i praksis.  Merk at det er kun IL Gulars Fløyen Opp-løp som er Fløyen Opp og må ikke forveksles med "Fløyenløpet".

640_UtsynFraaMaal_FotoChristianPrestegaard

Foto Christian Prestegård.  Dette utsiktsbildet fra mål på Fløyen tok jeg etter gjennomløpingen av løypen med TV2 Sporty og hovedkomiteen for løpet  Knut Forthun, Arne Risa og Pål Huun Monsen. Deretter tok jeg Fløybanen ned til start (5 min) og løp opp løypen en gang til som testløp ( 19 min) og fikk en skikkelig dobbel OPPTUR.  Det var utrolig deilig å kunne ta Fløybanen ned og springe OPP. Turistene derimot gjør det motsatt,  de tar banen opp og går ned. Se bildet nedenfor.

På lørdag håper og tror arrangør IL Gular på at det er minst 500 deltakere i Fløyen Opp som vil ta Fløybanen ned etter løpet. Samtlige deltakere får løpets praktfulle BUFF og rikelig med drikke etter målpassering på Fløyen hvor det også er premieutdeling til de aller beste. Det er transport av sekker fra start til mål.

Premiereløpet får god nasjonal deltakelse med mange av Norges beste motbakkeløpere. I dameklassen er Kirsten Marathon Melkevik, BFG Fana favoritt. Hun vant i år NM i motbakkeløp for senior og i 2007 ble hun nr. 3 i EM i motbakkeløp. Hun får konkurranse av bla. arrangørklubbens egen May Britt Buer som har 2 NM gull i motbakkeløp for senior ( 2009 og 2010) og ble for 3 dager siden nr 2 i La Sportiva Skåla 1848m rett opp. I herreklassen er brødrene Øyvind og Johan Bugge , Eidsvåg IL i favorittskiktet blant de norske løperne. Øyvind ble i år nr. 3 i NM i motbakkeløp for senior og Johan ble nr. 2 i NM for Junior.  Laban Siro, Kenya er pt. den store favoritten og vil sikre stor fart ut fra start... ( teksten fortsetter under bildet ! .....)

640_Floybanen_FotoChrPrestegaard

Foto Christian Prestegård .

Fløyen Opp ønsker å ha en profil som et masseidrettsarrangement for alle kategorier løpere fra elite til trimmere på alle nivå. Løpets beliggenhet med starten midt i Bergen by og målgangen på Fløyen rett ved Fløirestauranten legger forholdene godt til rette for å gjøre løpet til en folkefest. Løypens moderate stigning på 10% på jevn og lettløpt vei burde passe godt for alle kategorier løpere og trimmere...