Stamina Nyttårstrimmen mellom Skien og Porsgrunn på nyttårsaften ble i år arrangert for 41. gang. Det tradisjonsrike løpet ble arrangert for første gang i 1975 og var av de store trimløpene i landet med over 2000 deltakere på begynnelsen av 90-tallet. De siste årene har antallet fullførende ligget på ganske nøyaktig 1000, og 995 fullførte løpet under vått men mildt vær på siste dag av 2015 - mot 998 i fjor og 1010 i 2013. Denne gangen var det 727 løpere på tid og 265 i trimklassen mot hhv. 698 og 300 i fjorårets løp under noe mer vinterlige forhold.

Løypa ble i 2013 forlenget til nøyaktig 10 km, og Eirik Gramstad (30.24) og Gunhild Halle Haugen (36.46) sine løyperorder før årets løp ble også satt dette året.

Starten.jpgEt stort felt med over 700 aktive løpere la samlet ut fra start i Porsgrunn torsdag ettermiddag. (Arrangørfoto)​

I år ble det tidlig klart at kampen om seieren ville stå mellom IK Tjalveduoen Han Kristian Fløystad/Audun Nordtveit og SK Vidars Eirik Gramstad. Sistnevnte står med fire seire i løpet, men måtte etter hvert slippe tetduoen. Fløystad viste seg hakket vassere enn Nordtveit i spurten opp mot mål i Skien og klarte med fire sekunders margin å bryte den magiske grensen på en halv time mens Nordtveit kom to sekunder over 30 minutter. Eirik Gramstad ble klar 3. mann på 30.32.

I kvinnenes oppgjør var kometen Mariann Roe fra Skarphedin helt suveren, og med 35.38 ble det også en forbedring av Halle Haugens rekord med over minuttet. De to andre på kvinnenes seierpall, Merethe Therkelsen fra Nordea og Katharina E. Bøe fra Gjerpen IF ble til slutt over sju minutter bak.

18-åringen Mariann Roe fra Bø som står med 17.40 på 5000 m på bane fra NM i Haugesund i år, avsluttet året på best tenkelig måte ved å løpe seg inn på en 3. plass i Kondis' årsstatistikk på den doble distansen for 18-19-åringer med 35.38.

(NB! Reportasjen fortsetter under resultatene!)

20 Sissel Olsen Utsi  K20-29 3K 00:46:20 +10:42

Audun Nordtveit fra IK Tjalve inn til. 2 plass seks sekunder bak klubbkamerat Fløystad. (Arrangørfoto)

Eirik_Gramstad.jpgEirik Gramstad måtte ta til takke med 3. plass i årets løp.  (Arrangørfoto)

Terje Bakke virker meget tilfreds med å avslutte året med 39.30 i Nyttårstrimmen (Arrangørfoto)

De tre raskeste kvinner med sine premiesjekker. (Arrangørfoto)

De tre raskeste menn med årets siste bonuser.  (Arrangørfoto)