Frederik_Wilmann_640.jpg
Vinneren Frederik Willman (foto: Mats Grimsæth)

Vinneren av HelteRittet i herreklassen, tidligere proffsyklist Frederik Wilmann, bruker ikke terrengsykkelen til vanlig. – Jeg trives klart best på landeveien og viste at jeg måtte ha en solid ledelse før de bratte utforkjøringene ned til Rjukan. – Vidda var veldig fin, og selv om jeg presset alene i tet hele veien, rakk jeg å nyte naturen, sier Wilmann.

Belen_Lopez.jpg
Vinner av damklassen, Belen Lopez (foto: Magnus Tjønn)

Vinneren i dameklassen, Belen Lopez (Spania) var tilbake på start etter fjorårets seier og var målløs etter rittet. – Sør-Spania er vakkert, men Hardangervidda er noe helt spesielt, sa kvikke Lopez etter målgang.

MG_starten.jpg
Starten går på Rjukan.
 MG_terrengparti.jpg
(Foto: Mats Grimsæth)

Anders Aukland tok turen til Rjukan for å få en hardøkt langt utenfor komfortsonen i selskap med mange mosjonister. – Både Gaustatoppen og Hardangervidda har en drivkraft på alle som er glad i idrett, det er som å bevege seg i litt hellig terreng, sier Aukland. – De 105 km var tunge, men det er lettere å gjemme seg bak ubehaget i sånn natur, sa en noe preget Aukland etter målgang. Anders Aukland kom i mål 30 minutter etter vinneren av HelteRittet.

MG_vidda.jpg
(Foto: Mats Grimseth)

Dramatikk på vidda. Flere ryttere gikk i asfalten etter 7 km. Tre ryttere ble lettere skadet i massevelten, men er i god form. Luftambulansen måtte hente ut to ryttere fra vidda. Den ene rytteren er forslått, men i god behold. Den andre rytteren har fått bruddskader og en punktert lunge, men tilstanden er stabil. HelteRittet er et krevende ritt med både tøffe motbakker og tøffe utforkjøringer. Sykling er alltid forbundet med en viss risiko. Alle de som har vært involvert i velt har fått god oppfølging, TelemarkHelten følger opp disse rytterne også i tiden etter rittet..

nr_222_foto_Melau.jpg
Terje Solgaard, Skagerrak Sportklubb, (Foto: Kai-Otto Melau)

I tillegg til Helterittets 105 km var det også en Halvhelt på 64 km og en ungdomshelt på 25 km med tidtaking. I tillegg er det barneritt og familetur uten tidtaking.

De to vinnerne av 105 km-rittet var helt suverene. Wilmann vant med nesten 9 minutters margin, mens Lopes var hele 16 minutter foran nr. 2.

Topp 3 herrer
1. Frederik Wilmann 3:39:04
2. Lars Granberg 3:47:45
3. Jo Nordskar 3:50:33

Topp 3 damer
1. Belen Lopez 4:24:49
2. Brita Cecilie Mustad 4:40:56
3. Anne Kristin Hæg 4:41:12

Alle resultater

Kilde: Pressemelding fra Fredrik Mandt
fredrikmandt@gmail.com

Rittets hjemmeside: www.telemarkhelten.no