Det vil si den godeste Lind befinner seg på én av to ulike startlister. NM-arrangørene/Friidrettsforbundet har klart kunststykket å operere med to delvis overlappende lister. Noen løpere befinner seg på den ene, noen på begge og ennå er det nok mange aktuelle løpere som ikke er å finne på noen av dem.

Noe lettere å orintere seg i landskapet blir det ikke av at det pekes til bare én av startlistene fra NMs heimeside.

I NM terrengløp i fjor gikk Ingeborg Kristine Lind og Johannes Alnes til topps. Da gikk mesterskapet i Strandebarm og samla 156 fullførende deltakere. Også Alnes stiller for å forsvare tittelen i år.

Det er også innlagt UM, junior-NM og veteran-NM i mesterskapet. I og med at arrangøren opererer med forskjellig starttidspunkt for menn senior og menn veteran, må veteranene enten velge bort medaljemulighet i veteranklassen eller muligheten til en god plassering / medalje i seniormesterskapet. Dette er stikk i strid med NM-reglementet som sier at at alle seniorer og veteraner under 50 år skal starte i lag og ved målgang rangeres på én felles NM-liste. Deretter skal veteranene sorteres i sine respektive klasser slik at de beste - og ikke de nest beste - veteranene får medaljene.

Også i kvinneklassen ligger det an til kaos sjøl om tidskjemaet her antyder felles start for veteraner og seniorer. På den ene påmeldingslista er Kirsten Marathon Melkevik og Vigdis Holst plassert i klasse 23-34 år, og om ikke arrangøren er obs, kan de fort gå glipp av de medaljene de sannsynligvis vil gjøre seg fortjent til i klasse 40-44 år.

De individuelle øvelsene går lørdag 13. april mens det på søndagen er stafett for kretslag. Løypa er ei nokså flat rundløype på 1 km i den idylliske Schjongslunden på Hønefoss.

Startliste 1

Startliste 2

NM terrengløps heimeside

Forhåndsomtale hos friidrett.no