Arrangøren, Tomrefjord IL, hadde tydeligvis sendt invitasjoner og fått napp både hos langrennsløpere, syklister og orienteringsløpere, foruten oss vanlige landeveisløpere. Mens det tidligere kun har vært med 10-12 deltakere, var det i år rekordoppmøte da hele 51 løpere stilte opp i konkurranseklassen, men også mange tok rundturen uten tidtaking. Mange av de beste idrettsutøvere i sine greiner fra Møre og Romsdal var med og konkurrerte på Ørskogfjellet i dag.

Det var flotte forhold for løping på fjellet med litt regn, men for det meste oppholdsvær/sol og med behagelige 8 varmegrader. Men det hadde regnet mye tidligere i uken og store deler av løypen var bløt og gjørmete. Svartløken Rundt er et typisk terrengløp med litt grusvei, litt traktorvei og mye myrterreng. Her blei en avgjort våt på beina og godt møkkete oppover leggene.

Flere av tidligere vinnere stilte opp på dagens løp, men det var en tilreisende løper som vant det 13,4 km lange terreng-løpet på ny løyperekord. Eivind Knutsen Sirdal IL vant på den gode tiden 47.40 fire minutt foran nummer to som blei orienteringsløperen Bjørn Lundanes fra Emblem som igjen fikk tiden 51.41. Nummer tre blei veteranen Magnor Rypdal Isfjorden IL på tiden 51.44. Eivind Knutsen var så rask i dag at vi hverken så han under løpet eller etter løpet. Så vi har desverre ikke bilde av han.

I kvinneklassen var det Fredrikke Pettersen Molde og omegn idrettsforening (bildet) som seiret på tiden 1.02.32 foran Nina Ellingseter Aandal Isfjorden IL med tiden 1.02.46. På tredjeplass kom Anne Kristin Bredeli Isfjorden IL på tiden 1.04.44.

Svartloeken_Rundt_2010_Lars_Svein-Rune

Her teller sekundene. Startnr. 47 er Svein-Rune Johannessen og nr. 49 er Lars Markus Svendsson, begge representerer Kondis

Svartloeken_Rundt_2010_Fred_Ivar_Lyngstad

Fred Ivar Lyngstad sjekker klokka og lengden på løypa som var oppgitt til 13,4 km. På vår Garmin-klokke var avstanden 13,1 km

Svartloeken_Rundt_2010_Bjoern_Frank

Startnr.33 er Bjørn Eirik Helland og nr. 37 er Frank Dahle Trollveggen triatlonklubb

Svartloeken_Rundt_2010_Andreas_Fylling

Startnr. 2 er Andreas Fylling

Svartloeken_Rundt_2010_Alexander_Nyheim

En av de største prestasjonene i dagens Svartløken Rundt gjorde fjortenåringen og vestnesingen Alexander Nyheim Tomrefjord IL på tiden 53.19

Svartloeken_Rundt_2010_Magnor_Rypdal

Magnor Rypdal Isfjorden IL er på gang igjen etter skade og vant 50-årsklassen på tiden 51.54. Så pass dere alle motbakkeløpere.

Svartloeken_Rundt_2010_aalesundere

Disse ålesundere hadde tatt turen til Romsdal og Tomrefjell. Fra venstre Lars Markus Svendsson, Helge Fuglseth (vinner av 60-årsklassen), Martin Hauge-Nilsen, Svein-Rune Johannessen og Jan Ketil Vinnes (vinner av 40-årsklassen)