Gratis vafler og gløgg, blide funksjonærer og fornøyde løpere sørget for at den syvende utgaven av Adventsløpet ble akkurat like hyggelig som tidligere gjennomføringer. Løpet ble arrangert første gang i 2008 og har siden den gang etablert seg som en sikker førjulstradisjon for mange ivrige løpere i regionen. Nytt av året var elektronisk tidtaking, ellers var det meste som før, til glede for både deltakere og publikum som hadde møtt opp for anledningen.

Lysløypa i Teieskogen er en yndet tur- og treningstrasé for mange, men traséen er minst like hard som den er flott. Det er mye opp og ned, og det er tidvis bratt. Når man i tillegg snur løpsretning etter hver runde er det ikke lett å ligge og cruise i et komfortabelt tempo. Her er det jobbing hele veien. Runden er på 2,4 km, og man velger om man vil løpe 2 eller 5 runder, med andre ord enten 4,8 eller 12 km.

Løyperekorder

God stemning er som kjent ingen hindring for rask løping, snarere tvert imot, og med gode forhold og sterke løpere på startstreken knyttet det seg en viss spenning til dagens løpstider.

I den korteste løypa på 4,8 km var det de to brødrene og løpetalentene Oliver og Jonatan Andersen Vedvik fra Tønsberg Friidrettsklubb som tok seg raskest fra start til mål på særdeles sterke tider, hhv 16:29 og 17:17. Den gamle løyperekorden fra 2013 tilhørte Sigbjørn Høystad og lød på 17:39. Dermed kunne begge de to Vedvik-guttene juble, ikke bare for sterke personlige prestasjoner, men også for å ha hentet løyperekorden tilbake til familien. Det var nemlig guttenes far, Fredrik, som hadde den opprinnelige rekorden på 17:40 før den altså ble senket med ett sekund av Høystad under fjorårets løp.

Som om ikke det var nok ble det også Andersen Vedvik-seier i dameklassen, representert ved Trine Kari Andersen Vedvik som senket sin egen løyperekord fra 20:27 i fjor til 20:05 i år. Hun var kanskje bittelitt irritert over de små sekundene som manglet på å se 19-tallet, men kan tross alt si seg meget godt fornøyd med egen tid i en tøff løype.

På den lengste distansen ble det også levert svært gode prestasjoner. I herreklassen var det Daniel Støen som løp inn til seier med tiden 45:05, en snittfart på 3:45 min/km. Støen er bosatt i Oslo, men er opprinnelig fra nærområdet og syntes det var hyggelig å kunne ta turen "hjem" for å delta i Adventsløpet. Tiden hans er den nest raskeste som er prestert i denne løypa, det er kun den solide TFIK-løperen Håkon Hjemly som har løpt de tolv kuperte kilometerne raskere. Det gjorde han i 2012 på 43:52.

I dameklassen sørget Linn Karlsvik fra Tønsberg Triathlonklubb for dagens tredje løyperekord med tiden 53:44, fire minutter raskere enn forrige rekord. Linn vant Re-mila for halvannen måned siden og kunne konstatere at formen har holdt seg godt gjennom høsten. Det var første gang hun løp Adventsløpet og var naturlig nok godt fornøyd med egen innsats.

Suksess

Fokus på vinnere og løyperekorder som seg hør og bør, men det er ingen tvil om at det ble servert gode prestasjoner også nedover på resultatlistene. Totalt var det 58 løpere som fullførte løpet, og Kondis kan rapportere om mange svært tilfredse løpere. Arrangøren har all grunn til å være fornøyd. Arrangementsansvarlig i Tønsbergjoggen, John-Erik Hoel, ildsjel og pådriver i Tønsberg Triathlonklubb, Jørn Willy Olafsen (som selv var med og løp), stevnets far Jarle Teige, samt vaffelsteker for anledningen, Kari Roe, og alle andre bidragsytere legger virkelig til rette for god førjulstradisjon på Nøtterøy.

Resultater fra Adventsløpet 2014

Neste løp i området

Det er klart at med gratis vafler og gløgg så er det ganske mye som skal gå skeis for at man uansett ikke skal kunne konkludere med noe annet enn ubetinget suksess. Derfor "adopterer" Tjøme Løpeklubb deler av tradisjonen og stiller med gratis vafler på Tjømekarusellens 5.løp som går av stabelen søndag 14.desember på Tjøme. Her kommer startkontigenten i sin helhet til å gå til et veldedig formål så her ønsker man seg et stort oppmøte. Kondis kommer tilbake med en sak når løpet nærmer seg.

Bilder fra dagens løp:

Info.jpg
Spente adventsløpere før start

Oliver_og_Jonatan.jpgTo fornøyde løpere etter målgang, fra venstre: Jonatan (14) og Oliver A.Vedvik (16).

Trine_Andersen_Vedvik.jpg
Trine Kari Andersen Vedvik med seier i dameklassen på 4,8 km.

Daniel_Støen.jpg
Daniel Støen, 45:05 og 1.plass på 12 km.

Linn_Karlsvik.jpg
Linn Karlsvik, 53:44 og 1.plass på 12 km for kvinner.

Fornøyde_løpere.jpg
Fra venstre: Henrik Johansen, Tor Sverre Korsane og Paul Cormier etter hard fight på den lengste distansen. Tidene ble 48:33, 48:56 og 48:58, hhv 2., 3. og 4.plass.

Vafler.jpg
Kari Roe viser frem oppskriften på suksess