Løypa var på 5 km og ble løpt to ganger av de aktive klassene og en gang av trimklassen. Den var dessverre blitt våt og tung etter de siste dagenes regnvær, og det så også ut til at mange hadde latt seg skremme av det fuktige og høstpregede været på løpsdagen ettersom bare 47 løpere stilte til start denne gangen fordelt på trim og aktive klasser.

Det var tre løpere som skilte seg ut etter ved passering halvveis. Ole Morten Korsmo, Sagli Grus, var der tett fulgt av ungdommen representert ved Henrik Sveløkken Broen fra Glåmdal SK og vinneren av forrige løp, Erik Honganvik Holen, Austmarka IL. Til sist viste de to ungdommene som seg som de sterkeste. Korsmo ble hekta av på sisterunden, og det ble til slutt et rivende spurtoppgjør mellom 17-årige Sveløkken Broen og den to år yngre Honganvik Holen, et oppgjør førstnevnte gikk seirende ut av. Vinnertida ble 40,09, mens Honganvik Holen var knapt to sekunder bak.

Raskeste dame ble Camilla Skjerpen, SSB. Fjorårets vinner fullførte på 51,25 og var nesten uten konkurranse i kvinneklassen. Tida var godt under hennes vinnertida fra i fjor men langt bak løpsrekorden til Linn Kristin Vibekken som ble satt i 2012. Også i herreklassen var det denne gangen langt opp til Per Erik Monsruds løpsrekord.

Ellers er det å merke seg at det i årets karusell er satt deltakerrekord med i alt 208 deltakere. Beste klubb har vært Granli IL, som har stilt med hele 28 løpere i løpet av sesongen. (Tekst: F. Nordal)

Samleside for Kongsvingerkarusellen

Resultater Kongsvingerkarusellen, Liermoen 22.09.2015:

Aktive 10 km
Kvinner 7-12 år:
Emma Nybråten, KIL Friidrett 30, 06 (5 km)

Kvinner 32-44 år:
1. Camilla Skjerpen, SSB 51,25

Kvinner 45-59 år:
1. Karin Hammer, Grinder 57,58

Menn 7-12 år:
Eivind Duelien Vaaje, Granli IL 22,24 (5 km)
Kristian Øye Aasum, Granli IL 22,24   (5 km)
Sebastian Bjørnseth, Granli IL 47,07 (10 km)

Ola Rudolfsen Sørli, Trim

Trofaste_deltakere.jpgTrofaste deltakere i årets karusell. Anton Elias Saxerud (t.h.) har fått premien sin. Gerd-Aase Saxerud Westbye (i midten) har fullført samtlige løp de tre siste år.  Karusellens faste fotograf i år, Liv Berit Roland ses t.v. (Foto: F. Nordal)

Saxeruds.jpgDet er godt med frukt og noe å drikke etter løpet. Stig Are Saxerud med sønnene Emil Andreas og Anton Elias. (Foto: Liv Berit Roland)

Start_siste_lop_2015.jpgSå går starten for årets siste løp. (Foto: Liv Berit Roland)

Eivind_Duelien_Vaaje_Kristian_Oye_Aasum_Siv_Berg.jpgTre av de som har fullført årets karusell: Eivind Duelien Vaaje og  Kristian Øye Aasum fra  Granli IL og Siv Berg fra Austmarka IL. (Foto: Liv Berit Roland)

Så er årets siste karuselløp over. I forgrunnen fra venstre: Thor Øieren, Svein Erik Johansen og Morten Brænd. (Foto: Liv Berit Roland)

Premiering:
Gavepremier til beste kvinnelig og mannlig løper var gitt av Sparebanken Hedmark.