Et profesjonelt og vel gjennomført arrangement fra A til Å møtte de nærmere 600 deltagerne i Hytteplanmila. Til og med værgudene var på arrangøren (og deltagernes) side. Strålende sol fra skyfri himmel, og tilnærmet vindstille. At det er litt kjølig i lufta en dag midt i oktober, må man regne med. Men likevel var det ikke kaldere enn at en del av løperne valgte å stille i kortbukse og singlet.

Kirsten M. Melkevik var best blant kvinnene med 33.39, og var med det bare 19 sekunder bak sin egen løyperekord satt i 2008. Beste herreløper ble Hillary Kipchumba på 30.03.

Les mer om deres prestasjoner her:
Kirsten og Hilary vant Hytteplanmila

Også bak vinnerne var det høyt nivå og gode tider. Både totalt og i aldersklassene. Totalt var det  36 som løp under 35 minutter, og blant kvinnene var det seks som løp under 40 minutter. Arrangøren hadde satt opp premier for både løyperekorder og aldersrekorder.

2004 - 32 (testløp)

Som vi ser er Hytteplanmila i solid vekst, og årets deltagertall kunne sannsynligvis vært enda større om arrangementet ikke hadde kollidert med Furumomila som gikk samme dag.

Resultater alle år

Hytteplanmila 2009

Nedenfor følger bildeserie fra løpet.

Alle foto: Kjell Vigestad

Christian Fredriksen, Ringerike FIK i tet for dette feltet. Han løp inn på 34.20.

Martin Kjäll-Ohlsson, SK Vidar (til venstre) og Fredrik Björklund, Hälle IF holdt følge omtrent hele veien og kom i mål på henholdsvis 32.05 og 32.01. Bak skimter vi Øystein Mørk, Bøler IF som løp på 32.30.

Christina Bus Holth, SK Vidar ble nest beste kvinne på 34.35. Hun trener mot Frankfurt Marathon som går om to uker, og var dermed ikke helt i 10 km-form for tiden.

I tet: Gudbrand Ruud (i svart) og Bjørn Haugen (i rødt).

Eirik Gramstad, OSI (til venstre), Ola Sakshaug, Selsbakk IF og Patrik Andersson, Hälle IF (til høyre) på vei mot 31-tallet og tidene 31.05, 31.07 og 31.26.

Joachim Qvale, Bøler IF i klasse 14-15 år løp mila på 38.37. Bak i hvit trøye, Trond Atle Smedsrud.

Kristian Monsen, Ull/Kisa åpnet hardt og la seg i tet ut fra start. I mål ble han nr. 6 totalt med 31.33.

Kristiffer Baksvær løp på 35.52 i klasse 16-17 år.

"Mosjonisten" Espen Ringom er i stadig framgang og løp denne gangen på 38.24.

Svein Arne Sølvberg, Oppegård IL vant klasse 60-64 år på 37.57.

3. plass blant kvinnene: Meraf Bahta, Hälle IF åpnet tøft og holdt følge med vinner Melkevik i starten. Men kom til slutt i mål på 35.35 og nesten to minutter bak Melkevik i mål.

Hege Njå Bjørkmann, SK Vidar snek seg under 40 minutter med to sekunders margin.

Suveren vinner av klasse 12-13 år ble Rene Fredholm Larsen, Ull/Kisa som løp på 37.10. Bakenfor ham ser vi Tom Agard, og til høyre Kristian Sandaker.

Kari Langerud (i midten) løper for arrangørklubben Hytteplan Sport og vant klasse 50-54 år på 39.16.

Trond Olav Berg, Bøler IF med et lite smil på lur i sin ferd mot klasseseier 50-54 år og tiden 34.25.

Ida Svendsen ble nummer tre i klasse 20-22 år på 40.56.

Vemund Wemundstad, Ull/Kisa løp på 45.20 i klasse 70-74 år.

Løpere på rekke og rad bortover landeveiene. Her med Andreas Jacobsen, som løp på 37.05, i tet.

Helge Lund trives i løypa.

Mari Myrvold, Jevnaker Ski vant klasse 12-13 år på 47.14.

Marit Tronrud, Ringkollen Maraton Team, nr. 2 i kl 45-49 år på 42.31. Og til venstre Øyvind Haugeto.

Håkon Sandaker, Bærums Verk IF løp på 43.34 og tok 3. plassen i klasse 12-13 år. Likevel ikke mer sliten enn at han hadde mye overskudd til å smile for fotografen.

Anne Myhr, SK Vidar løp på 43.27.

Tom Sollid løp på 37.30.

Frode Høvik, kl. 75-79 år.

Trine Kirkerud, Oslofjord Triatlon vant kl 35-39 år på 40.19.

Frode Holst, nr 3 i klasse 45-49 år med 34.35.

Jon Are Stavås etterfulgt av Øystein Ringnes og Per Øyvind Andresen.

Lange rette strekninger i Hytteplanmila. Foran fra venstre: Arvid Beurling, Sondre Skogsholm og Pål Simen Ruud. Bak til høyre (i blå kortbukse) ser vi Bjørn Lauglo som tok 2. plassen i klasse 60-64 år på 38.48.

Thomas Haugen de Lange, Jutul IL i fint driv i klasse 12-13 år.

Etter fødselsattesten løpets eldste deltager. Hans Rostad har nå blitt 80, men løp på sterke 55.14.

Etter all sannsynlighet løpets yngste deltager. Dog som passasjer hos Njaal Reitan.