- Da det var en runde igjen følte jeg at jeg hadde krefter og et gir til, men plutselig var det stopp likevel, sa Ingvill Måkestad Bovim etter å ha løpt inn til 11. og dermed også nest sisteplass i EM-finalen på 4.13,32.  

Hun lå godt framme i feltet de første to rundene, men slapp seg ned på langsiden etter 800 m. Deretter gikk hun forbi på yttersiden  i 3. bane på langsiden før bjella ringte for siste runde. 
- Jeg slapp meg ned og bak i feltet for ikke å bli stengt inne, men få fri bane til å gå forbi på yttersiden. Jeg gjorde det i en sammenhengende bevegelse, så det kostet lite krefter. På den måten slapp jeg rykkløping og fartsvariasjon.

- Rett før siste runde skjønner jeg at jeg måtte gå forbi på yttersiden for å være med i tet når løpet avgjøres. Jeg kom meg opp og i posisjon, men klarte ikke være med når farten ble skrudd ytterligere opp. Det var ingen god følelse. Kroppen responderte på en annen måte enn jeg trodde den skulle. Det tyder på at jeg ikke er helt der jeg vil være enda. Om noen uker, i OL, tror jeg at jeg er klar og der jeg skal være. 

- Oppsummert så er jeg veldig fornøyd med finaleplass og at formen kjennes bedre og bedre, selv om det ble stang ut i dag. Jeg vet jeg er på stigende form. 

- Jeg er litt skuffet nå, men er sikker på det vi gjør fram til OL kommer til å fungere, avsluttet Ingvill Måkestad Bovim. 

De kommende løpene for henne nå før OL blir 1500 m i Diamond League i Paris om en uke og i London om to uker. Pluss en 800 m i Karlstad 19. juli. 

Resultater nederst i artikkelen

Alle Kondis-reportasjer fra EM 2012


Ingvill Måkestad Bovim gikk offensivt ut og la seg godt framme i feltet de to første rundene. (Foto: Bjørn Johannessen) 


Godt "pakket inn" i feltet. (Foto: Bjørn Johannessen) 


På oppløpet, en runde før mål, måtte Ingvill legge seg ut i bane tre for å komme forbi og oppover. (Foto: Bjørn Johannessen) 


Dobbelt tyrkisk. Asli Cakir-Alptekin vant foran Gamze Bulut på henholdsvis 4.05,31 og 4.06,04. (Foto: Bjørn Johannessen) 


Ingvill Måkestad Bovim krysset målstreken nest sist og kom dermed på 11. plass i EM-finalen. (Foto: Bjørn Johannessen) 


Svært fornøyde tyrkiske jenter. Sølvvinner Bulut (til venstre) sammen med gullvinner Cakir-Alptekin. (Foto: Bjørn Johannessen)