Øyvind Heiberg Sundby, Tjalve ble nr.4 i griseværet i 2012. Nå ble det seier! Her opp på vei mot spurtprisen på Vettakolltoppen.

Ekstrem-utgaver av de 2 første Ivar Formos Minneløp
Det var kortbuksevær og lange smil hos løperne som danset med høstløvet gjennom Nordmarkas tøffe løyper i oktobersol. Ivar Formos Minneløp har startet med 2 "ekstrem-utgaver" Den første var blautere enn blautest og himmelen var mørk som november. Årets løp hadde opp mot 15 grader og knallsol.

Vinnere og deltakelse
Øyvind Heiberg Sundby, Tjalve  og Inger Liv Bjerkreim Nilsen, Vidar,  vant årets Minneløp for Ivar Formo. Med litt lengre løype enn i fjor, starten var trukket ned til det flotte nye klubbhuset til LYN, ble det dermed også løyperekorder til begge. 1:07:32 på Sundby og 1.14.43 på Nilsen.

194 fullførte 17 km og 111 løp 9 km. Barn t.o.m. 10 år var også ivrige og 132 fullførte. Dermed ble det tilsammen 437 fullførende. Det var deltakerrekord. I fjor var det 262 fullførende + barneløp.

På 9 km var det Jens Christian Grymyr, ROS Il som var raskest med 45:11 (Her var resultatlistene satt opp etter tid på barneklassene, mens det i trimklasse uten tid ikke var satt opp i rekkefølge.) Raskeste kvinne var Pia Stangebye, LYN , som løp i jenter 13-14, med tiden 50:35

Ekte terrengløype
Løypa i Ivar Fomos Minneløp er krevende med flere tunge motbakker og en del teknisk løping. Vi hørte om ihvertfall 2 som hadde slått seg solid. Dette er noe en må regne med kan skje når det er snakk om terrengløp og det er over 400 med, og IFM er et skikkelig terrengløp. Det var det flere av utøverne som påpekte. Det trengs flere slike ekte terrengløp av klassisk sort.

Flott arrangementsområde
LYNs nye klubbhus og kunstgressbane, gjør start og målområdet for Ivar Formos Minneløp til et praktisk og hyggelig område før og etter løpet. I år var det ingen grunn til å sitte inne, men for de årgangene som får regn og kaldt vær vil det være flott å kunne sitte innendørs før og etterpå. Årets arrangement hadde sportsklær-bod og deilige kaker og pølser og også suppe!

Pluss for egen fotograf fra arrangøren
Ikke alle arrangører tar fotografering av arrangementet like alvorlig, flere satser nok på pressen. Vi så imidlertid en veldig aktiv kvinne som fotograferte masse under årets arrangement og det kan vi like!

Premier
Det var skikkelig bra med uttrekkspremier, med bl.a. et par Racing-ski. Vi likte også godt den gode premieeringen til de unge på 9km, med god klasseinndeling, hvor de beste ble kalt opp på pallen, men også at alle ble fremkalt på pallen til slutt. Det var ikke så mange deltakere igjen når det ble premieutdeling for de 3 beste kvinnene og mennene på 17km og dette kunne nok med fordel ha blitt lagt til før utdeling av uttrekkspremiene og premieringen av de unge på 9km.

9km "trim" i tøff løype
"Resultatlista" for trimklasse med tid ligger ikke som en liste med utøverne i rekkefølge
etter tid. Kanskje en bør sløyfe å kalle det trimklasse neste år for de som skal løpe på tid?
Den 9km løypa er i hvertfall en tøff "trim" og her var det mange utøvere som aldri eller er i trimklassen.

Klasseinndeling
Dette er et løp som er kommet for å bli og vi håper da at klasseinndelingen kan følge kondis sin anbefaling slik at f.eks. 59-åringer skal slippe å konkurrere med 50-åringer

Slik gikk det i 2012: Våt suksess for Ivar Formos Minneløp

Inger Liv Bjerkreim Nilsen, nå oppført med Vidar som klubb, tok en dobbel i helga med seier både i Furumomila lørdag og seier i Ivar Formos Minneløp søndag. Fjorårets vinner,  Heidi Pharo, ble slått med over 4 minutter.

Allikevel var Pharo en smilende glad jente etter løpet. Hun brukte litt mer tid på årets løype, som var litt lengre enn da hun vant i fjor.

kondis.no kommer med flere bilder mandag.

Start 17 km  Foto Bjørn Hauge

Heidi Pharo, Løplabbet vant i fjor nå ble andreplass noe som Pharo var godt fornøyd med og hun roste løypa og dette løpet var hun klar for å delta i uansett vær.  1:19:09 ble det på Pharo.

Elise Reiten representerer Skituppene og så ut til å være i god form før de kommer frem. Tredjeplass med 1:22:40 ble det for Reiten som her er i ferd med å nå toppen på Vettakollen.

Kristine Sønstegård hadde 5 foran seg opp til Vettakolltoppen. I mål var det bare 3 foran, 1:22:55 ga 4.plass

Nicoline Baartvedt, Heming løp forbi en etter Vettakollentoppen og ble tatt igjen av en. 5.plass på toppen og 5.plasss i mål på 1:24:11

Ida Flaatten, Vidar hadde rundt 30 sekunder på 3 av  sine konkurrenter på Vettakolltoppen men tapte mye på vei inn mot mål på Sognsvann. Dermed ble det 6.plass på 1:26:33

Marit Liland Fredriksen, Stokmarknes kom først til mål av et beite på 5 løpere innenfor 1,5 minutt.
1:28:24 holdt til 7.plass

Randi Breivik ble nr.9 med 1:28:25

Julie-Wahr Hansen ble beste kvinne for arrangørklubben LYN 9.plass med 1:28:58

Joar Thele, Team Extra Personell var ca. 17 sekunder etter Øyvind Heiberg Sundby på Vettakolltoppen.
Han holdt bra følge med Sundby, men motbakkespesialisten "gjorde det" i motbakkene.
Til slutt ble det 40 sekunder frem til vinneren og 2.plass på 1:08:12

Didrik Smith, Fossum nr.3 på 1:10:27

Erik Sagvolden, Nydalen Skiklubb nr.4 med 1:10:53

Anders Mølmen Høst ble bestemann for arrangørklubben LYN. Pappa Håkon kunne se Anders passere som nr.5 på Vettakolltoppen og den plasseringen ble det i mål også på tiden 1:12:05

Anders Knudsen, Vidar likte løypa godt. - Et skikkelig terrengløp, som han sa tril kondis.no etter løpet.
6.plass på 1:13:05

Lars Aanensen ble beste Milsluker og løp de 1,7 milene på 1:13:30

Pål Rise (117) og Asbjørn Aarvik 16 sekunder etter bestemann i 40-44 årsklassen opp Vettakolltoppen.
Til slutt ble det seier i klassen til Pål fra Skiforeningen på 1:14:07, som også ga 8.plass totalt, mens Asbjørn fra Statoil  ble nr.4 i klassen på 1:19:12.
Kjell-Christian Markset var nok en av de som var aller mest glad for å stå på startstreken, etter et år i USA og sykdom var Koll-løperen endelig klar for å delta igjen og det endte med 9.plass på 1:14:41 rett foran Bjerkreim Nilsen.

Eldste deltaker var den spreke løper og skiløper Vidar Eriksrud fra Sjåstad Vestre Lier 1:31:27 og seier i klasse 60-69 år. Da hadde han 2/3 av deltakerne bak seg i mål.

Jan Øyvind Schneider, Bundebygg trives i Sognsvannsområdet. På onsdagene løper han Sognsvann Rundt Medsols hvor det kun er 3 løpere som har løpt flere løp enn han. 202 ganger har han deltatt i Oslos største løpskarusell. Og ennå er det 3 løp igjen av sesongen.