Ingressbildet: Jarle Wermskog løper inn til seier. Foto: Arrangøren

Det var noe vått i enkelte terrengpartier, men generelt flotte forhold og nydelig løpevær da Montebelloløpet ble arrangert i Sande i Vestfold lørdag formiddag. Arrangøren melder om fornøyde deltagere og var selv fornøyd med gjennomføringen av arrangementet.

Nicoline Baartvedt, som har flere flotte triumfer bak seg i årets sesong, vant løpet på 1.09.43, ca 40 sekunder foran Juni Osnes Lund fra Tjalve. Elin Hagavold, Eggedal IL, tok 3.plassen. I herreklassen ble det en duell mellom treningskompisene, og svogerne, Jarle Wermskog og Lars Petter Stormo, begge fra Team Oslo Sportslager. De holdt følge lenge, men i mål var det Wermskog som kunne juble for seier på tiden 1.01.11. Stormo fulgte 18 sekunder bak, mens den siste pallplassen gikk til Fredrik Vedvik fra Tønsberg Friidrettsklubb med tiden 1.02.56.

Det skal også nevnes at Håkon Hjemly følte seg fin og lå i tet sammen med Wermskog da han etter ca 10 km var uheldig, falt og fikk skulderen ut av ledd. Han klarte etter hvert å få skulderen på plass ved egen hjelp og løp til mål med hengende arm og lårhøne. Det ble til slutt en imponerende 14.plass forholdene tatt i betraktning. Etter løpet bar det rett til røntgenundersøkelse hvor det ble konstatert brudd. Hjemly er naturligvis skuffet over at sesongen er over, men Kondis er sikre på at han kommer sterkt tilbake i 2016!

Montebellotrippelen 2015

Løpet avsluttet også årets Montebellotrippel, og her var det ikke overraskende Lars Petter Stormo som gikk av med totalseieren. Han vant også trippelen i 2014 og hadde Montebellotrippelen som ett av sine hovedmål for 2015. Stormo hadde en god sammenlagtledelse etter langrennet og sykkelrittet som gikk av stabelen i hhv februar og mai, og øket seiersmarginen ytterligere etter dagens flotte løp. På 2.plass kom Øivind Bjerkseth, Royal Sportsklubb, etter en fin 6.plass i dagens løp og på 3.plass fulgte Tor Einar Hulløen fra Aaby Cykleklubb.

Blant kvinnene ble pallplasseringene identiske med trippelen fra i fjor. Liv Birgit Jorde fra Gol IL vant foran Silje Stensrud, Milslukern Sport, og Trude Wermskog Stormo, Team Oslo Sportslager. Dette var også rekkefølgen før dagens avsluttende løp. Jorde la, som i 2014, grunnlaget for sammenlagtseieren allerede i februar med et godt langrenn, og med minimal differanse mellom de 3 løperne i dagens løp ble det aldri spennende om totalseieren.

Arrangøren ønsker velkommen tilbake til hhv Montebellorennet (det 50. i rekken), -rittet og -løpet i 2016. Påmelding til rennet åpner torsdag 1.oktober.

Fullstendige resultatlister fra Montebelloløpet, herunder også løpets øvrige distanser
Resultatlister fra Montebellotrippelen

Bilder fra løpet (Alle foto: arrangøren)

Wermskog_Stormo.jpgJarle Wermskog og Lars Petter Stormo har tatt teten.

Dagens duellanter var fornøyde etter målgang. Det ble seier til begge - i hhv løpet og trippelen.

Nicoline_Baartvedt.jpgNicoline Baartvedt vant kvinneklassen.

Wermskog_Stormo_Vedvik.jpgSeierspallen - nr 1 Wermskog, nr.2 Stormo, nr.3 Fredrik Vedvik.

Baartvedt_Lund_Hagavold.jpgNr.1 Baartvedt, nr.2 Juni Osnes Lund, nr.3 Elin Hagavold.