Jessheim Vintermaraton arrangeres for 28.gang søndag 20.november. Mens du venter på skisesongen kan du like gjerne ta med en løpskonkurranse på Jessheim i ventetiden.

Arrangøren melder om totalt snø- og isfrie veger, mens yr.no melder om fortsatt 0 mm nedbør fram til helgen og et par varmegrader løpsdagen.

5 dager før årets løp er det 40 flere påmeldte enn det var tre dager før fjorårets løp. Dermed går det mot over 200 startende 20.november forteller en fornøyd løpsgeneral, Helge Velure til kondis.no.

Alle distansene er kontrollmålt av Kondis

Starten er fra det nye flotte Jessheim Friidrettsstadion der banedekket ble lagt så sent som siste uka i oktober. De som har løpt på Jessheim de siste årene er nok også glad for at det nå er helt nye og flotte garderobeforhold.

Siden start og mål er flyttet til det nye firiidrettsanlegget er løypa lagt om ved Jessheim sentrum, men hoveddelen av halvmaratonrunden er som tidligere. Se løypekart og "finn-frem kart" lenger ned.

Skal på offensiven igjen fra 2012:
Statistikken nederst i artikkelen viser deltagerutviklingen de 27 årene Jessheim Vintermaraton har vært arrangert. Fra 88 deltagere første året bikket man over 200 fra og med 6.året i 1989, og på det meste var det 423 deltagere i 1992. De siste årene har det vært litt over og litt under 200 deltagere - men fra neste år satses det friskt på å øke deltagelsen kraftig.

Med ny friidrettsstadion vegg i vegg med ny fotballarena har både friidretten og fotballen i flyplassbyen fått ytterligere inspirasjon - i tillegg til at både Ull/Kisa Fotball og Ull/Kisa Friidrett har veldig gode sportslige resultater de siste årene - og ikke minst i 2011.

Til neste år blir det helt ny løype; en runde på en kvart maraton som skal løpes 2 eller 4 ganger for deltagerne på halv- og helmaraton. Denne løypa går i sentrumsnære omgivelser med helt minimal høydeforskjell. Det blir tidtaging med chip og mellomtider og påmelding på nettet. Den tredje løypa skal bli en lokal mosjonsfest over 1/10 maraton.

Forhåndsinnbydelsen er klar, den får du når du henter startnummeret til årets løp, eller du henter den HER

Reportasje fra fjorårets løp:
Foss og Hafsås vant Vintermaraton
(over 60 bilder)

Kvalitetsløp = billigere for Kondismedlemmer
Jessheim Vintermaraton er et kvalitetsløp - som blant annet innebærer 50 kroner rabatt på startkontingenten (25,- på 10 km) for medlemmer i Kondis.

Her kan du melde deg inn i Kondis.

Bjørn Gjerde jubilerer

De første 40 påmeldingene er kommet inn, og en av de påmeldte er Bjørn Gjerde som løper sitt 25. Jessheim Vintermaraton. Med det topper han adelskalenderen for løpet, se nedenfor. Da Bjørn debuterte i Vintermaraton i 1986 var det hans 30.maratonløp - og tiden var 2.47.35.  I 2001 jubilerte han på Jessheim med sitt 200. maratonløp (2.57.10) og i 2007 løp han sitt 300.maratonløp her (3.06.27). Nå har han løpt 347 maratonløp... så årets Jessheim Vintermaraton blir vel da nr 348, 349 eller 350.

Bildet er fra Bjørns løp i Vintermaraton 2005
(Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Se maratonstatistikk på 100 klubben

Med sine 25 løp topper han altså adelskalenderen der 4 andre også kan skilte med 20 fullførte løp. 19 har løpt 15 eller flere løp, 94 har løpt 10 eller flere løp, og 344 har løpt 5 eller flere løp. Totalt har 2.649 løpere 6.366 fullførte løp.

Øyvind Watne jubilerer
Vi har ikke nøyaktig fødselsdato, men Øyvind Watne fyller 60 år i år - og på Jessheim har han hele 7 løpere med seg som løper for "Team Øyvind 60 år".

Øyvind sjøl løper helmaraton - for 7.gang på Jessheim og for 138.gang totalt. De som feirer han løper alle 10 km, så de vil sikkert være klare til å hylle psykiateren og maratonløperen i det han løper i mål på Jessheim Friidrettsstadion. Vi skal prøve å få med oss denne målgangen i reportasjen fra Jessheim Vintermaraton.

På bildet ser vi Øyvind rett før start på NordVest Maraton 2007 (foto: Helge Fuglseth).