19 BILDER PÅ IMAGESHOP

Bildet: Kondis' snublende fotograf kunne ta bilder av løpere i fugleperspektiv fra vakttårnet på Blåenga, 633 moh ++.

Etter nattens kraftige regn, klartnet det opp før start nede ved Butjernet slik at det ble en flott dag på Blåenga på vestsida i Våler!  Med 41 registerte til topps som kunne nyte den fantastiske utsikten i klart sensommervær, ble det imidlertid 15 færre enn for ett år siden. 

De sugende forholdene innbød ikke til løyperekorder i år i det 5,7 km lange løpet med 430 høydemetere, men det ble vist flotte prestasjoner i ei til dels meget bløt løype. Dette er ikke bare et tøft motbakkeløp, men også et realt terrengløp. Spesielt er den siste halvannen kilometeren krevende på skjelvende bein med sugende myrer, sleipe steiner og lumske røtter. Det siste fikk undertegnede erfare som fikk nærkontakt med en stubbe etter å ha inntatt horsiontalen på det ellers så mjuke underlaget....

Aller raskest til toppen var en 13-åring! Joakim Dalen fra arrangørklubben, Vaaler IF, rakk ikke å begynne på ungdomsskolen før han vant det tøffe løpet på 35:42.  Det var nesten to minutter raskere enn han løp under lettere  forhold i fjor og samtidig 47 sekunder foran raskeste senior, Øystein Rognerud, også Vaaler IF. Raskeste dame var 17 år gamle Karen Marie Håkonsen fra Kjellmyra IL som med 40.01 var tre og et halvt minutt foran Tone Risåsen fra Vaaler IF som vant seniorklassen. 

PS! To gavekort med årsabonnement på KONDIS gikk til Joakim Dalen og Einar Rognerud.


Klare til start ved Butjernet i Rud krets på Våler vestside.


Målet var ekstra blått på toppen av Blåenga i år. 


Kenneth Anthonsen, Rye