Forhåndsomtale: Fenstadrunden både lørdag (klassisk) og søndag (fristil)

Egentlig skulle det vært arrangert renn både lørdag og søndag. Søndagens nykommer i fristil ble derimot avlyst pga liten deltakelse. Kun 8 løpere hadde meldt seg på. - Men det var greit da mildværet hadde tært hardt på løypene i løpet lørdagen og natt til søndag, sa rennleder Tor Strand.

- Vi fikk også en ekstra utfordriing foran lørdagens renn, sier Strand. - I løpet av natta hadde i løypene i Nes skianlegg blitt ødelagt av bilkjøring, men vi trakk å preppe løypene på nytt før start.

Det var skuffende deltagelse i lørdagens renn. Det er ikke lett å få god deltagelse på turrenn uten å være seedingsrenn for Birken, til det er Fenstadrunden for kort.

Start_Fenstadrunden_2016.jpgFra starten - en av puljene i årets renn (foto: Tor Strand)

- Det er beklagelig med så lite deltakelse, bare 69 fullførte her mens det helga før var over tusen nordmenn i  Marcilaonga. Vi er helt avhending av større deltakelse hvis vi skal klare å få nok inntekter til å drifte turrennet. Vi oppfordrer de som bruker løypene til å trene til Birkebeinerrennet og andre større renn, til å støtte opp om også de mindre arrangementene - for dermed å opprettholde løypetilbudet, sier Tor Strand.

Amundsen og Bolstad raskest
Jonas Amundsen fra Nes Ski vant overlegent et noe forkortet renn, men tungt føre gjorde at tiden ble nesten 10 minutter dårligere enn tidligere på samme distanse.

Kristian Braathen fra Høybråten og Stovner IL - som jaktet på sitt andre napp i vandrepokalen - var Jonas sterkeste konkurrent, men endte opp 2:03 etter vinneren.

De beste gikk på blanke ski, men også løpere som Bjørn Moløkken som vant M71-75 og Finn Arne Lilleseth som vant M56-60 fullførte på blanke ski.

I kvinneklassenble det seier til veteranen Ragnhild Bolstad fra Åslia skilag foran Reidun Tveit Sund fra Fet Skiklubb.

Fenstadrunden x20
Bernt-Johan Strand fra Eidsvold Værks skiklub fikk sitt fortjente fat for 20 fullførte Fenstadrunden. Rennet ble i år arrangert for 24. gang.

Bilder fra rennet (foto: Tor Strand):

Totalvinner_Jonas_Amundsen.jpgJonas Amundsen under premieutdelingen i Nes Skiarena.

Rune Nordgård foran Lars Anders Tenold, i mål var 12 sekunder foran. Rune vant M36-39 mens Lars Anders ble nummer to i M21-25.

Henning Weaas vant M41-45.

Henning_Kårstad.jpgHenning Kårstad fra Fenstad Skiklubb ble nummer 3 i M31-35.

Stian Ørbek fra Nordre Eidsvoll IL ble nummer 3 i M41-45.

...men ingen kunne tukte Jonas Amundsen.