Jubileumsløpet på Bærums Verk ble en stor suksess med over 260 startende. Strålende vær og mye publikum var med på å skape en flott ramme rundt arrangementet.

Løpet var for alle, med distanser fra 200 meter for de minste til 6 km for junior- og seniorløperne. Det var også trimklasser for voksne som heller ville løpe 2 eller 4 km.

Etter første 2 km runde var det et felt på 4 løpere som hadde skilt seg ut, men etter hvert ble det klart at Lennart Garnes fra Rustad var den sterkeste. Han vant tilslutt suverent med tiden 19.14 på 6 km, over et minutt foran Eirik Hosnæs.

Skiløperne Kristin Størmer Steira, Celine Brun-Lie, Simen Østensen og Jens Arne Svartedal var også tilstede på arrangementet. De løp sammen med de minste, delte ut medaljer til alle deltagerne, skrev autografer og delte ut premier.

Arrangøren takker deltagere og publikum for en flott dag på Bærums Verk. Siden arrangementet var så vellykket vil det bli vurdert et nytt arrangement også neste år.

640_Bilde_1
Etter at 40 løpere under 6 år var ferdig med sine 200m startet de som var 6-10 år på sine 800m. Her var det over 100 startende

Start_Bilde_5
Alle over 10 år startet samtidig. Disse løp 1-3 runder i 2km løypen. Før start var mange av de yngste ivrige.
ungdommen_Bilde_6
Men det var de litt eldre som var raskest ut fra start. Vi ser blant annet Sindre Bjørnestad Skar (502) fra Bærums Verk IF, som er blant våre beste langrennsjuniorer og del av skiforbundets satsning Team Morgendagens Helter. Raskeste løper, Lennart Garnes fra Rustad, skimtes med sort pannebånd til venstre i bildet (bak nr 512).
Langs_elva_Bilde_7
Løperne forsvinner oppover langs Lomma etter start. 2 km løypa gikk opp til Maxbo, over elven og på gang-/sykkelvei nedover til innkjøring nedre verket og tilbake til Festplassen. Den ble løpt 1-3 ganger avhengig av alder og klasse.
640_Bilde_8
Magnus Brath Skurdal (322) løper inn til seier i gutter 12 år, like foran Håkon Sandaker (325). Litt lenger bak skimtes Albert Sperstad (i helblått) som vant gutter 11 år. Alle fra arrangørklubben Bærums Verk IF. Dessverre har vi ikke bilder av de beste løperne på 6 km.
Steira_163_Bruun_Lie_Bilde 9
Kristin Størmer Steira og Celine Brun-Lie skrev autografer og lot seg avbilde med unge beundrere.
Deltakermedalje_Bilde_10
Simen Østensen og Jens Arne Svartedal deler ut deltakermedaljer til de minste.
Musikk_Bilde_11
Simen Østensen deler ut premie til vinneren av jenter 12 år, Mia Finjarn Thorvaldsen fra Holeværingen.