Hytteplantesten, som startet som uttaksløp for Hytteplans løpere til stafetten under Ringeriksmaraton, har de siste 3 årene etablert seg som et stort mosjonsløp med mange sterke løpere på startstreken. Den 9. utgaven samlet 233 løpere på startstreken, noe som innebarer at fjorårets deltagerrekord med 206 løpere ble historie.

Løypa som brukes under Hytteplantesten er kjent for å være rask og lettløpt, og det er nok mange som tar turen til Eggemoen for å få notert noen gode tider. Man starter på selve "hovedveien" noe som innebærer at det er mange løpere som står i bredden når starten går. Dette fører til at farten blir høy fra start.

Testet formen til EM på Eggemoen

Karoline Bjerkli Grøvdal er klar for å løpe 5.000 meter under EM i Zurich som arrangeres neste helg. Hun har vært plaget med en leggskade i hele vår, og har vært usikker med tanke på uttak og deltagelse. Men når den rekordstore troppen til EM ble offentliggjort for noen dager siden, var Karoline med. Dermed valgte hun å ta turen til Hytteplantesten for å sjekke formen.

Hun fikk litt heng på noen av gutta i starten. Men gruppen med Tom Erik Lukkedal, Kristian Monsen og Harald Solhaug Næss løp noe for fort og hun ble derfor løpende mye alene og måtte jobbe litt med seg selv underveis i løpet. Uten å bli presset av noen, leverte hun allikevel et sterkt løp, da hun krysset mållinjen etter 16 minutter og 12 sekunder.

Etter løpet var hun rimelig godt fornøyd med egen innsats og følte seg veldig klar til avreise til Zurich.

Heidi Dietrichson Pharo, som ble nest raskeste kvinne da hun deltok i Nordmarka Halvmaraton tidligere i sommer, ble også denne gangen nest beste kvinne da hun fullførte på tiden 17:31. Tredjeplassen gikk til Christina Bus Holth med tiden 18:16.

Sterkt herrefelt

Da var mange raske herrer som hadde tatt turen til Hytteplantesten i år. Gishe Abdo Wako som begynner å bli en gjennganger i mosjonsløpene på Ringerike, ble nummer 2 i fjor da han ble slått etter en beinhard spurt av Dadafo tessama Dhaqabi. Dadofa sto ikke på startstreken i år, men det gjorde Johannes Alnes fra Bækkelaget SK. På pappiret var dette favorittene til å vinne årets løp. Men det var også andre sterke løpere på start som Kristian Monsen, Tom Erik Lukkedal.

Johannes Alnes tok teten fra start og ble de første halve kilometerne tett fulgt av Gishe, Kristian, Tom Erik og en lang rekke av løpere. Han fikk også en liten luke og lå en liten periode alene i tet. Gishe som sliter med en liten skade bak på låret, måtte ta det litt rolig i starten, men rundt 2 km fikk han farten opp og la inn et lite rykk da han passerte Johannes Alnes. Johannes prøvde å svare på farten til Gishe, men klarte bare å holde følge noen hundre meter. Gishe fikk en god luke og selv om Johannes klarte å nærme seg noe mot slutten, var det ikke noen tvil om hvem som skulle vinne årets utgave av Hytteplantesten. Gishe løp i mål på tiden 15:08 og Johannes fikk notert tiden 15:20.

Kamp om 3. plassen

Oppløpet på Hytteplantesten er en rett slette på ca. 200 meter og egner seg flott til spurting, og det har vært mange tøffe og harde spurtdueller nedover dette oppløpet. Og det var ikke noe unntak i år. For når Kristian Monsen fra Ull/Kisa og Tom Erik Lukkedal fra Ringerike FIK begynte på oppløpet lå de side ved side og nå skulle det avgjøres mann mot mann. Det ble en jevn og lang spurt. Tom Erik klarte å passere målstreken rett forran Kristian. Tom Erik fikk tredjeplassen med tiden 15:28 og Kristian måtte ta til takke med den noe sure 4. plassen med 15:29.

Mange sterke klasseseiere

Ser man på tidene i de yngste klassene, ser man at det gror godt. I klassen Kvinner, eller kanskje vi skal si jenter 12 til 13 år, var det 5 deltagere. Og vinneren Ane Uglem Mobakken som løper for Lillomarka Skiklubb vant klassen med imponerende 18:32. En fantastisk prestasjon. Lina Eiknes Hvamstad fra Rustad IL ble nummer 2 i denne klassen med sterke 19:21 og tredjeplassen gikk til Margrethe Bergane med tiden 21:12. Skulle man bli topp 3 i denne klassen, måtte man altså løpe på en tid under 21:12!

Men det var ikke bare de yngste som gjorde det bra. Det ble også løpt svært fort i mange andre klasser.