Fra pressemelding om undersøkelsen:

- Er det nokon lag, organisasjonar, arrangement eller stader i Nordhordland du meiner gjer et spesielt godt inntrykk? Det var eitt av spørsmål i ei større undersøking. Av ulike organisasjonar og arrangement er det KnarvikMila som i størst grad har gjort eit godt inntrykk. Deretter følgjer Idrettslaget Kvernbit og korpsrørsla.

I det store og heile er det idrettslag og musikklag som vert trekt fram når vi spør om kven som har gjort eit godt inntrykk i regionen. 

Av personar er det i første rekke Helge Brekke, Trond Mohn og ordføraren i Lindås som blir trekt fram. I undersøkinga blir det spurt om det er personar du meiner har gjort eit spesielt godt inntrykk i befolkninga i Nordhordland? Det er såleis både organisasjonen Knarvikmila og «primus motor» Helge Brekke som har gjort sterkast inntrykk blant dei unge i Nordhordland.

Mangeårig Knarvikmil-general Helge Brekke er naturleg nok veldig glad for den posisjonen og omdømmet som Knarvikmila har i distriktet. - Knarvikmila er kjend for å formidla sunne og gode haldningar – det er eitt av ”mila” sine varemerke. Dette verdigrunnlaget ligg i botn i alt arbeid og gjennomføring av MIL-arrangement, seier Brekke.

Helge_Brekke_mikrofon_A20G2520.jpg
Godt omdømme: Under fjorårets arrangement for Knarvikmila ga Helge Brekke fra seg den daglige ledelsen av Knarvikmila til Eddie Ebbesvik, men han er fortsatt styreleder og med på det meste som skjer, og er glad for at folk i Nordhordland har så stor tillit til Knarvikmila og hans ledelse av arrangementet. (Foto: Kjell Vigestad)


Fra 26. august til 6. september
Årets Knarvikmil-uke starter allerede onsdag 26. august med Knarvikmila Extrem og lørdag 29. august med Bergen Fjord Tour¨, som er en 26 km lang turmarsj fra Bryggen i Bergen til Knarvik.

Men selve Kvarvikmil-helga går som vanlig første weekend i september med ungdomsløp fredag 4. september, barneløp og halvmaraton lørdag 5. september og 5 km, 10 km, naturmil og 5 km-stafett søndag 6. september. I tillegg er det mange kulturarrangementer med konserter og seminarer. Fredag 4. september er det trenerseminar med blant annet Åge Skinstad og Johan Kaggestad.

Kjapp med påmeldingen?
Vi du slippe litt billigere unna med startkontingenten så melder du deg på innen torsdag kveld 30. april. I tillegg har Kondis-medlemmer kr 50 i rabatt på halvmaraton og kr 25 på øvrige distanser.

Priser_Knarvikmila.jpg

Du melder deg på her

På samlesida for Knarvikmila på kondis.no finner du bildereportasjer fra 2013 til 2014


Flotte premier

Alle deltakerne på en eller flere distanser i Knarvikmila er med på trekningen av flotte premier som blant annet:
.
- Bil fra Citroën (til odel og eie). Verdi nesten kr 200.000!
- Tur til New York Marathon i 2016
- Reisegavekort på kr. 10.000,-

i tillegg til mange andre flotte gavepremier fra blant annet Mizuno og MX-sport. Total verdi av alle premiene i arrangementet er på kr 800.000.


Du kan lese det aller meste om Knarvikmila i dette 52-siders magasinet

Knatt_ape_barn_mor_fotograferer_A20G9534.jpg
Tilbud til små og store: Knarvikmila har tilbud til alle fra to år til minst 80 år. Det er fem løpstilbud fra 5 km til halvmaratonløp, fire turmarsjer fra en krevende turmarsj på 26 km til en kortdistanse på Naturmila. Og det er knøtteløp, barneløp, ungdomsløp og stafett for bedrifter, vennegjenger, familier og i år også for håndballag. Håndballaget med best kondis skal kåres.Totalt 8700 var påmeldt i fjor og rundt 7500 fullførte minst en av distansene. (Foto: Kjell Vigestad)