Det sa president Tim Bennett under Kondis’ landsmøte som ble avholdt i Fredrikstad i helgen.

Ifølge Tim Bennett vil innføringen av den vedtatte lisensen fra 2014 være en trussel mot folkehelsa. Lisensen ble nylig vedtatt på Friidrettstinget og innebærer at alle som vil delta i løp må betale enten en årlig lisens på 375 kroner eller få et påslag på startkontingenten på 20 prosent (maks 100 kr). Bare de som er medlem av en friidrettsklubb, kan tegne årslisens.

Hever terskelen
– Dette hever terskelen for å delta. Løping er i utgangspunktet en lavkostnadsaktivitet, og det mener vi det fortsatt skal være. Det eneste du trenger er et par joggesko, så er det bare å begynne, sier han.

Ofrer folkehelsa
Ifølge Kondis-presidenten er det mange som trenger et mål for å komme seg opp av godstolen og ut for å trene.
– Når prisen for å delta på for eksempel halvmaratonløpet i Oslo Maraton øker fra 500 til 600 kroner som en følge av lisensen til Friidrettsforbundet, er dette nok til at mange velger å ikke delta. Startkontingentene i løp er i alle år forsøkt holdt nede for at flest mulig skal kunne delta. Vi synes da det er trist at Friidrettsforbundet ofrer folkehelsa for å øke egne inntekter, sier Tim Bennett som ble gjenvalgt til sin tredje periode som Kondis-president under årets landsmøte.