Målrettet arbeid og egen sykkelstrategi med plan for skilting, sykkelparkering og etablering av sykkelfelt i kjørebanen er noen av grunnene til at Jessheim i 2010 ble utnevnt som en av sykkelbyene i Akershus.
Les mer om Sykkelbyen Jessheim
Sykkelbyen Jessheim på Facebook


Ingressbildet: Ullensakerordfører Harald Espelund (frp) sammen med familien Brodersen under premieutdelinga utenfor rådhuset på Jessheim (foto: Olav Engen).

Onsdag 2. juli var det premieutdeling etter forsommerens sykkelorientering i Ullensaker. Seansen fant sted utenfor rådhuset med ordfører Harald Espelund, vinnere og sponsorer  til stede - en av de siste er Kondis.

- Hensikten med Sykkelbyen Jessheim er at vi skal slå et slag for hverdagssyklingen og være pådrivere for å legge til rette for sykling i nærmiljøet, sier en av prosjektlederne Sidsel Skjelmerud. Kondis med Marianne Røhme i spissen vil være med som støttespiller, og kanskje kan ordfører Espelund oppleve sin drøm: ... at Jessheim skal bli Norges beste sykkelby.

IMG_4033_Mia_Brodersen_7år.jpg
Mia Brodersen, 7 år, prøvesykler vinnerpremien (foto: Olav Engen).

IMG_4020_Sidsel_Skjelmerud_ordfører_journalist.jpg
Sidsel Skjelmerud, ordfører Harald Espelund og en av de tilstedeværende journalistene (foto: Olav Engen).

IMG_4014_Ordfører_Espelund_sykler.jpg
Ordfører Harald Espelund er en munter herremann. Her prøvesykler han en av premiene til neste sykkelrebusløp som starter i august; en real bysykkel (foto: Olav Engen).

Tilrettelegging av sykkelveier, merking, sykkelparkering mv er de viktigste tiltakene for Sykkelbyen Jessheim. Men også initiativ som sykkelrebusløpet man har gjennomført i perioden 18. mai - 29. juni er viktig for å sette dette med hverdagssykling i fokus.

12_71_kilometer.jpgDet blir nytt sykkelrebusløp i perioden 15. august til 12. oktober.

Da blir det kanskje en ny fin langtur rundt i Ullensaker på sykkel også for kondissyklisten - som var innom alle forsommerens poster på en tur: OpimistGammeln.blogspot.no