Løpskonkurranser handler om så mye mer enn selve løpinga og resultatene, og er det noe sted det gjelder mer enn i andre løp må det være i ultraløpskonkurranser. Å lese løpernes beretninger på Facebook og blogger dagen etter viser at fokus underveis er på masse annet enn sluttresultatet - og vi som er så heldige å være tilstede på sidelinja kan virkelig føle på stemningen blant løperne. Men det er ikke bare løperne som skaper denne stemningen på Bislett24. Arrangørene med sitt 24-timers julebord og oppofrende jobb for de som løper hundrevis av runder... matservice, oppmuntring, dassrenhold, førstehjelp, speakerservice, resultatservice - det er mye som skal fungere, og det gjør det virkelig på Bislett. I gårsdagens oppsummeringsartikkel fra Bislett 24 avsluttet vi med en hyllest til speaker og løpets siste 30 minutter.


Vi legger det ut på nytt i en egen artikkel.
Tenk da også på alle de andre som er med å skape festen for løperne; de mange involverte i arrangørstaben og alle de frivillige hjelperne. Løpslederne Sharon Broadwell og Geir Frykholm har god grunn til å være stolte av arragementet, nok en gang.

Konkurranse med magisk avslutning

Nok en gang ble det en flott idrettsfest under Bisletts tribuner, nok en gang var Bislett 24-timers fulltegnet mange måneder før start og nok en gang fikk vi en heidundrendes siste halvtime. For de som er tilstede på Bislett; løpere, arrangører, medhjelpere og tilskuere er denne siste halvtimen nesten magisk. Løpets speaker gjennom de 6 første årene skal ha mye av æren for dette. Heming Leira har dratt opp en magisk stemning på slutten av løpene som gjør at joggere blir løpere og løpere blir sprintere, der saktegående zombier blir forvandlet til fullblodshester  - og der idrettsglede skinner så sterkt gjennom at det er umulig ikke å få en tåre i øyekroken.

IMG_2943_Stig_Andy_Kvalheim_Rambø .jpg

I år skulle det bli annerledes, trodde alle. Heming er i det store utlandet, og løpet hadde ingen speaker. Men da hadde man ikke regnet med Stig Andy Kvalheim Rambø. Motivatoren og barneløpsarrangøren fra Ringerike tilbød seg via Facebook å hjelpe til som speaker.... det var noen få uker før konkurransen. Resten er Bislett-24-historie, og historien er like vanvittig som de tidligere årene da Leira var speaker.
 
Andy skrudde opp volumet, henvendte seg direkte til hver eneste av løperne og jaget dem framover i aksellerende hastighet - og med jevnt stigende respons.... mens et hundretalls publikummere står i det ganske trange området og klapper. Gjennom natten hadde han lært seg alle navnene og mye om løpernes personlighet.... wow for en festlig avslutning - og hvor i alle verden fant løperne kreftene til en så voldsom fartsøknng?
 
Dette siste sier noe om ultraløping og kroppen vår. Så sant vi ikke er skadet har vi uanede ressurser som under gitte forutsetninger kan hentes fram.... jeg så f.eks. en deltaker på nær 70 år spurte raskere enn jeg noengang har sett han gjøre.... etter å ha vært i gang i 24 timer!
 

Velkommen igjen i 2014

IMG_2945_Geir_Frykholm_12t.jpg

Løpsleder Geir Frykholm oppsummerte avslutningen omtrent slik under premieutdelingen:
 
-Jo lenger ut i løpsdøgnet og jo mer trøtt og sliten jeg ble, jo sikrere var jeg på at dette var siste gang jeg orket å arrangere dette løpet. Så opplever vi den fantastiske avslutningen og stemningen og alle de flotte tilbakemeldingene... og så er det ikke mer å si enn at det blir løp også i 2014, velkommen alle sammen!