John Kristian Dahl skienern.png
John Kristian Dahl er en av de som er klare for årets Skienern.  Foto: Enern/John Kristian Dahl vinner Skienern 2013
 

Team United Bakeries John Kristian Dahl og Tore Berdal er klare for årets renn.

– Vi kommer til å gå tøft, det blir ikke noe lureløp fra vår side. Den nye traseen til Skienern passer perfekt som oppkjøring til Vasaloppet om to uker, påpeker Dahl.

Langløperne har solide prestasjoner å se tilbake på  I 2014 vant Dahl Vasaloppet. Samme året ble han også nummer to i det italienske turrennet Marcialonga. Denne sesongen har han prestert svært godt i langløpscupen Ski Classics med flere pallplasseringer. Berdal har også gode plasseringer fra Ski Classics med blant annet fjerdeplass fra årets Marcialonga.
 

Dalen skianlegg.png
Foto: Martin I Dalen/Grøtsætra skianlegg, ny målgang.
 

MÅLGANG PÅ GRØTSÆTRA

Skienern samler både eliten og bredden, og arrangørene venter drøye 1000 deltakere fordelt over tre distanser. Daglig leder i Enern, Janette Hargin, får mange spørsmål fra deltakere om smarte tips for optimale forberedelser. Dahl på sin side råder folk til å samle overskudd den siste uka før renndagen.

– Forhåpentligvis har de aller fleste lagt ned nok trening i forkant så det anbefales uansett ikke å trene hardt i uka før rennet. Nå skal man samle overskudd og energi, og være modig nok til å gjøre nettopp det, påpeker Dahl. 

Majoriteten av deltakerne på Skienern går den lengste distansen, 42 kilometer. Årets trasé er helt ny; Starten for alle med tidtaking går fra Granasjøen på Nerskogen, mot Skaret og Grøtsætra skianlegg.

– Vi har også endret målgang. Vanligvis går deltakerne helt til Oppdal sentrum, men på grunn av lite snø i Oppdal sentrum legger vi nå målgang til Grøtsætra. For de som skal gå den lengste distansen betyr dette en ekstra sløyfe rundt Raudhovden, forklarer Hargin.

Deltakerne som har meldt seg på i trim- eller ungdomsklasse, henholdsvis 23 km og 13 km, vil både starte og gå i mål på Grøtsætra. Det settes opp busser fra Oppdal sentrum som vil skysse deltakerne ut til både Granasjøen og Grøtsætra. Det samme med retur tilbake etter målgang. Premieutdelingen vil foregå i Oppdal Idrettshall.
 

Trase Skienern.png
Foto: Kart med ny trase og målgang på Grøtsætra.
 

PUBLIKUMSVENNLIG

Arrangørene har hatt flere løpere til å teste traseen fra Granasjøen, og tilbakemeldingene er svært gode.

– Med målgang på Grøtsætra føler vi oss sikre på at vi kan levere en knallgod løypetrasé. Vi har 120 dugnadsfolk i sving på renndagen for å gi deltakerne og publikum en fullgod skiopplevelse, sier Hargin. 

Hun lover god underholdning til publikum, og oppfordrer folk til å komme seg ut i løypa å heie på deltakerne. Allerede etter 12 kilometer vil eliteløperne kjempe om spurtprisen ved Kåsenget, og ved Høgste Skaret er det enkelt for publikum å se deltakerne opp Elotec-bakken og forbi matstasjonen. I krysset ved Skaret p-plass passerer deltakerne Nyvold-krysset hvor de vil sette fart ned mot Grøtsetra. Ved Storløkkja p-plass finnes den siste matstasjonen. Også her er det enkelt for publikum å komme seg ut i løypa. 

– Nå ser vi frem til å presentere den nye traseen både for deltakere og publikum. Det er hyggelig at langrennsprofilene prioriterer Skienern midt i sesongen. Vi gjør alt for å levere et optimalt arrangement, understreker Hargin.

Les også tidligere saker om Skienern:

Skienern i ny og spennende løypetrasé
Meld deg på folkefesten Skienern 27. februar

Kommende arrangement fra Enern Oppdal 2016:

 Lørdag 27. februar: Skienern. Aktiv/turklasse 40 km og 28 km. Trimklasse 13 km. Ungdomsklasse 13 km. Påmelding åpnet!

 Lørdag 9. april: Randoenern. Aktiv/turklasse 15 km og 10 km. Trimklasse 3 km. 
Påmelding åpnet!

 Lørdag 6. august: Sykkelenern. Aktiv/turklasse 76 km, 42 km. Trimklasse 25 km. 
Påmelding fra og med 1. april 2016.

 Lørdag 10. september: Fjellenern oppløp. Aktiv/turklasse 8 km. Trimklasse 7 km og 8 km.
Påmelding fra og med 1. mai 2016. 

 Søndag 11. september: Trollheimen fjellmaraton. Aktiv/turklasse 42 km og 23 km. Trimklasse 23 km.
Påmelding fra og med 1. mai 2016.