Kvinner kan definitivt løpe langt, og det er litt av en eventyrreise de to svenske kvinnene har bestemt seg for å legge ut på. 28. mars flyr de fra Stockholm til Istanbul for så å springe tilbake til utgangspunktet. Det vil si den siste biten - over Bottenvika - tenker de å padle i kajakk.

Traseen vil i starten gå langs Svartehavet gjennom Tyrkia, Bulgaria og Romania før det bærer videre nordover gjennom Ukraina, Polen og de baltiske statene. Så blir det ferge over til Helsinki og nye 16 mils løping før Åbo skjærgård skal  padles sørvestover til Stockholm. Det er i seg sjøl ei gigantisk reise på ca. 35 mil. Hele løpeturen er estimert til drøye 300 mil. 

- Det blir ett äventyr på nästan fyra månader. Vi räknar med att komma hem omkring mitten av juli. Vad som hänt med oss under den tiden, hur vi påverkats som människor, hur relationen växt och vad vi upplevt - det har vi ingen aning om idag. Det enda vi kan säga är att vi har ingen aning om vad som väntar. Visste vi det så vore det inget äventyr. Come what may, skriver Kristina på sin blogg

Hun har masse ultraerfaring og har blant annet løpt alene fra Karlstad til Trondheim, og i fjor sommer fullførte hun Rallarvegsløpet i fin stil. For ei uke siden satte hun ny verdensrekord på den noe kuriøse distansen 12-timers på tredemølle med 107,49 km.  

Nå er det et atskillig mer langvarig eventyr som venter. 


Den lange vegen heimover. Siste biten av reisa - løpeturen i Finland og padlinga over Bottenvika - er ikke tegna inn.