Åsnes Expedition Amundsen starter torsdag 2. mars kl. 12.30 fra Haukeliseter fjellstue. Da venter 100 km med blodslit for de 200 deltagerne som har fått plass i årets utgave. Løpet har deltagere fra blant annet England, USA, Sveits og Tyskland. I tillegg prøver roer og olympisk gullmedaljevinner, Olaf Tufte, seg på nye utfordringer.

Olaf_Tufte_640_KAI5281.jpg

«Åsnes Expedition Amundsen er den ultimate utfordringen! Jeg har prøvd å få til dette flere ganger tidligere og gleder meg til endelig å kunne stille til start», sier Tufte.

Førstemann er ventet i mål på Maurset i Eidfjord, Hordaland en gang på formiddagen fredag 3.mars Deretter går det slag i slag utover dagen og natten. De siste deltagerne er forventet i mål i løpet av lørdag 4. mars.

 

«Verdens hardeste skirenn»

Åsnes Expedition Amundsen kalles ofte «verdens hardeste skirenn». Den dag i dag benyttes den aktuelle ruta til forberedelser for ekstreme polarekspedisjoner. Deltagerne krysser Hardangervidda med pulk, enten alene eller som lag med to eller tre deltagere. Ruta er verken merket eller oppkjørt, men deltagerne må innom sjekkpunkter underveis.

Alt av nødvendig utstyr – mat, klær, kart og kompass må deltagerne selv frakte med seg i pulken som veier minimum 40 kg. Ønsker man hvile må man etablere leirplass og sove i telt. Ingen assistanse blir gitt underveis i løpet bortsett fra i nødstilfelle.

Fjorårets utgave av Åsnes Expedition Amundsen ble utrolig spennende, da en rekke deltakere fulgte hverandre tett hele veien fra start til mål. Etter 100 km med hard kjemping gjennom snø, vind og ned mot ti kuldegrader, krysset Trygve Bendixen Markset målstreken som førstemann.

Foreløpige prognoser for været viser at i år kan deltagerne vente seg en fin tur over vidda med lett vind, oppholdsvær og temperaturer ned mot ti minusgrader. Men Hardangervidda kan være lunefull på denne tiden av året og været skifter fort. Tidligere utgaver av løpet har utsatt deltagerne for sterkt snøfall, kraftig vind og full storm med orkan i kastene. Det gjelder å være forberedt på alt!

Les mer om Xtremeidefjord og Expedition Amunsen her:

Nettside
Facebook
Twitter
Youtube