Under Austmarkamarken lørdag 10. august ble også høstsesongen i Kongsvingerkarusellen innledet med 8. løp. Starten gikk fra Austmarka skole i strålende vær. De aktive løp 12 km, mens trimklassen nøyde seg med 4 km. 37 løpere fullførte løpet, derav 14 i aktiv klasse.

Vinneren, Morten Tronbøl, Oppstad IL tilbakela de 12 km på 44,36. Mens toeren, Per Vidar Fjeld, også Oppstad IL, var 42 sekunder bak. I dameklassen var Karoline Duelien Vaaje, Granli IL suveren med tida 55,56.

9. løp i karusellen, Furumorunden, går allerede tirsdag 13.08 på Galterud. Her blir det 4,5 km for trim og aktive, mens barn under 7 år får ei løype på 500 meter. Vi gjør oppmerksom på at starten går, som i fjor, fra Elmico (gamle Mossesaga). Tekst og alle foto: Fred Nordal.

1.  Olav Martin Linge Johnsen Tele BV           1.11.09

Arrangørstaben er klar til å ta imot løperne. Fra venstre: Jan Reiersen, Rolf Engen, Pål Evensen og Per Vidar Fjeld. Samt undertegnede, som tok bildet.

Her blir løypekartet studert.Hvor er det mulig å løpe feil tro? To løpere klarte det til tross forat løypa skulle være godt nok merka.

Og her er løypeleggeren, Per Vidar Fjeld, på vei mot en annenplass.

Vinner av dameklassen, Karoline Duelien Waaje, Granli IL.

Roar Berg, Oppstad IL, fikk gavepremie trukket på startnummer.

Morten Tronbøl viser fram premie til beste mannlige løper gitt av Intersport, Kongsvinger.

På bygdetunet like ved karuselløpet var det Austmarkamarken. Her var folk mer opptatt av andre ting. Toradermusikk, konkurranse i hesteskokasting og salg av rømmegraut trakk atskillig flere folk enn et mosjonsløp .