Gi ditt bidrag!

Det er ikke små mål 56-åringen fra Holmlia i Oslo har satt seg. Å løpe en og en halv maraton hver dag i drøye 40 dager er litt av et prosjekt, og der er første gang distansen Nordkapp - Lindesnes gjennomføres i det tempoet til fots. Nå er det bare 7 dager igjen, så målet ser ut til å kunne nås.

Men Erik har enda et mål. Og det er å samle inn kr 100.000 til "Aktiv mot kreft", og med det prosjektet er det en lengre vei å gå. Foreløpig er det samlet inn kr 10.000, så her må alle som leser kondis.no trå til og vi må få til langspurt.

Her leser du om innsamlingsaksjonen og kan gi ditt bidrag

Du kan samtidig sende din hilsen til Erik på vei til Lindesnes.

Kondis støtter Aktiv mot kreft. Det kombinerer på en flott måte vårt formål med å gjøre en innsats for en gruppe som er i vanskelig situasjon. Å gi kreftrammede et pusterom i deres tilværelse. Hver dag er mange tusen innom kondis.no. Skal vi vise at vi kan litt mer enn å bare tenke på oss selv og vår egen trening?

I går passerte Erik gjennom Romerike og forbi et forsamlingshus i nærheten av Eidsvoll. For Erik er nå håpet om å nå Lindesnes virkelig lyseblått. Om innsamlingsmålet på kr 100.000 skal nås må også alle vi som leser dette trå til. 


Håpet er lyseblått! (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Veien fra Nordkapp har imidlertid vært veldig tøff. Fra 214 meter under havet i tunnellen fra Magerøya til fastlandet på Nordkapp via fjelloverganger på drøye 800 m, har krevd sitt. Dager med regn, motvind og iskalde netter i telt, røynet på mens det ennå var over 2000 km igjen. Nå er det mindre det bare 10 maratonløp eller ca. 40 km i igjen. Dagens etappe går fra Hvam ved Olavsgård til Asker. Det er dagen da Oslofolk kan bli med å løpe sammen med Erik.

Her er dagsetappene for resten av turen til Lindesnes

 


Eidsvold-bygningen:
Ikke alle severdigheter har lagt så tett opp til Eriks løpsrute. (Foto: Bjørn Hytjanstorp).

Da Erik startet fra Nordkapp veide Erik 65 kg. Det har vært tøft å få i seg nok næring underveis, og vekta har krøpet nedover med et kg i uka. I går var matctvekta 60 kg. Med en høyde på drøye 170 cm så er det fortsatt helt OK. Og formen er god. De siste dagene med temperaturer på rundt 20 grader i stille vær og lite regnvær, så har det hele gått så mye lettere. Et lite tilløp til strekk i en legg er eneste plagen i øyeblikket.



Ikke samme vektklasse: Kondis-redaktør Kjell Vigestad fikk seg noen km sammen med Erik på vei inn til Jessheim i traséen for Vintermaraton. På flat vei holder Erik ca. 7 km per time, så redaktøren hadde såvidt pust nok til en hyggelig prat selv om pulsen stort sett lå 30 slag over Eriks. (Foto: Marit Bjerknes)



I form: Erik føler seg i god form. Det verste er egentlig mangelen på søvn. Det er mange intervjuer med lokalaviser og lokalradioer underveis. Det blir lange dager, og innen den daglige loggen er oppdatert, henvendelser er besvart og neste dag er planlagt, så er ofte klokka et godt stykke over midnatt. (Foto: Kjell Vigestad)


Fra dag til dag må Erik finne seg et sted for overnatting. Noen ganger er teltet eneste mulighet. Noen gang har lokale overnattingssteder hørt om løpet til Lindenes på lokalradion og ringer opp Erik og tilbyr gratis overnatting. Og noen ganger er det vilt fremmede personer som har åpnet sitt hjem for Erik for natten.

Erik kom til Elverum midt under landsskytterstevnet hvor alle hoteller, hytter og campingplasser var fullsatt. Da var det ei dansk dame bosatt på stedet som tilbød rom og brusebad for natten. Hun har blogget på nettet og skriver:

Nu er det ikke sådan at Erik løber denne her tur kun for sjov. Målet er udover Lindesnes også at indsamle 100.000,- til "Aktiv mot kreft". Desverre er dette mål p.t. længere borte end Lindesnes, så det opfordres at man har lyst til at donere til dette ædle formål, og ikke mindst denne enorme præstation Erik lægger for dagen denne sommer.

Her er hele bloggens hennes

Vi avslutter derfor med å minne om hennes oppfordring om et bidrag til "Aktiv mot kreft".

Her finner du all informasjon om turen fra Nordkapp til Lindesnes



Veien videre:
Følg Erik på veien mot Lindesnes og bidrag til at målet om kr 100.000 til Aktiv mot kreft kan bli nådd (Foto: Kjell Vigestad)