Med 71 på hel-, 156 på halv- og 54 forhåndspåmeldte på minimaraton vil det bli den klart største skogsmaraton som er arrangert på Sæter. Riktig nok var det noen flere med de første årene etter debuten som et rent asfaltløp i 1991, men for mange av de trofaste deltakere er Kongsvinger Maraton synonymt med skogen og den hjemmekoselige atmosfæren på gresset ved Sæter gård.

Det vil alltid dukke opp nye "hete navn" helt fram til løpsdagen, men startlista inneholder allerede noen potensielle favoritter på de tre distansene:

På maraton stiller ultraløperen Gjermund Sørstad fra Sturla med et foreløpig favorittstempel, og den overraskende vinneren fra 2006, Anne Lise Skårerverket, vil ikke overraske så mange hvis hun blir beste dame denne gang.

På halvmaraton kan det godt ende med at en 50-åring kommer først i mål, nemlig "råtassen" Gudmund Høst. Aase-Kari Eriksen vil i øyeblikket gi lavest odds i kvinneklasse, mens tidligere minimaraton-vinner Margrete Ellingsbø fra Orion kan være seig nok til å gi Vidar-jenta kamp.

Når det gjelder minimaraton er som regel etteranmeldingene flest og gjør det vanskelig på forhånd å peke ut hvem som er sterkest av de som stiller på startstreken. Det blir uansett veldig moro å se hvordan KIL's gode håndballdamer hevder seg kondisjonsmessig på en distanse som tilsvarer en omgang på parketten. Foreløpig har vi mest tro på at Oppstads mellomdistanseløper Gunn Helen Hagen tar en ny seier, og Oddbjørn Homstvedt fra Mysen er alltid med i teten på denne distansen på Kongsvinger.

Startliste pr.klasse

Samleside for Kongsvinger Maraton

Nytt om løypa på Bakkerolfens blogg: Mot hard konkurranse i mjuke omgivelser

Tidligere forhåndsomtaler 2010:

Påmeldt til løp på Kongsvinger?

Kongsvinger Maraton foran skjema