Augustana-jentene tok sin første Nationals-seier da NCAA Division II Cross Country National Championships ble avgjort lørdag. Med to norske jenter på laget gikk de til topps med nokså knepen margin til Western State. Løpet gikk i Spokane i Washington.

De fem beste på hvert lag teller, og Augustana-jentene endte med 75 i sammenlagte plassiffer mens Western State fikk 79. Runa Falch var med sin 13. plass nest beste Augustana-jente mens Kristin Brøndbo fulgte like bak på 15. plass.

Løpet ble vunnet av Neely Spence som gjorde unna de 6 terrengkilometerne på 20.54. Runa brukte 21.42 og Kristin 21.48. Det var heller tunge forhold med klude og snø, noe som så ut til å passe "Vikingene" godt.

- Vi trengte at alle presterte i dag, og det var akkurat hva de gjorde. Dette er en utrolig og spesiell følelse som er vanskelig å beskrive. Vi løp helt perfekt strategisk sett og kontrollerte det hele. Augustana er satt på kartet, skrøt lagets trener, Tracy Hellman, til Augustanas heimeside.

Herrelaget til Augustan ble nummer seks, og her løp Tom Kårbø inn til en 45. plass med 32.15 på de 10 kilometerne. Vant gjorde Ryan Haebe på 30.45.

I kveld klokka 19 norsk tid avgjøres Nationals for de beste laga, og der stiller Silje Fjørtoft som en av favorittene. Det amerikanske løpenettstedet letsrun.com har ranka Silje på en fjerdeplass før start, og det blir meget spennende å se hva hun kan klare.

I herreklassen deltar Lars Erik Malde for sitt Portland-lag. Mesterskapet skal overføres direkte på nettet her.