Årets VM-løype bestod i hovedsak av tre deler: I den første delen var det trange gater og smug med trapper og skarpe svinger. Deretter et skogsparti med fine jordstier og grusstier og til slutt grusveier i et marmor-steinbrudd. Det var både bratte bakker, flatere hvilepartier og en 600 m lang tunnel. Total stigning  var 750 m for kvinner senior og herrer junior som løp 8,5 km. For herrer senior var stigningen 1100 på 11,5 km.

For Stian Øvergaard Aarvik ble VM en stor opptur og han var naturlig nok strållende fornøyd med å ta en stark 5. plass av 71 startende.

- Jeg føler jeg fikk ut mitt beste i løypa som  passet veldig bra. Jeg fikk en god start, og følte meg lett i kroppen, sa han etter løpet. Neste år er målet pallen i EM.

Stian_Aarvik_Oevergaard.jpgStian Øvergaard Aarvik.

Herrer senior hadde en enda tøffere løype på 11,5 km med en stigning på 1100 m. Totalt stilte 157 løpere i konkurransen. Johan Bugge ble best av de norske på en 23. plass etter å ha åpnet hardt, men kontrollert. Etter jevn jobbing og god kropp hele veien ble det det årets beste løp selv om det var uvant mye utforbakke.

Johan_Bugge.jpgJohan Bugge

Stian Hovind-Angermund var også fornøyd totalt sett med sin 28. plass. Han hadde en kontrollert åpning, men kom litt bakpå i gatene før skogspartiet hvor han manglet hurtighet. Senere kom han på offensiven igjen i terrenget og forserte bra i feltet oppover de bratte partiene. Totalt status: God kropp og et bra disponert løp.

Torstein Tengsareid kom inn på 36. plass etter å ha stått distansen bra, men også han slet med unnabakkene som ikke er hans sterkeste side.

Torstein Tengsareid

Kirsten Maraton Melkevik var på sin side godt fornøyd med 19. plass av de 83 startende etter en ikke optimal oppkjøring med sykdom. Kirsten stod distansen bra i en veldig annerledes løype enn i tidligere mesterskap.

Kirsten Maraton Melkevik

Merete Weng hadde en grei åpning, holdt bra i de bratte skogspartiene, men fikk det etter hvert tyngre og endte på 55. plass.