Bilde: Frida Berge, Strandebarm IL

Flotte løpsforhold også på finaledagen av Mailekene. Derfor litt skuffende med de mange frafallene på 3000 m for gutter der bare 6 deltagere stilte opp. Her ble det et oppgjør mellom de to HIL løperne Erik Rullestad og Håkon Kollstø, som begge løp i G 18/19 år.Førstnevnte avgjorde løpet på sisterunden og fikk notert tiden ble 9.19,75 mot 9.21,80. Lasse Fredheim fra HIL vant 16-årsklassen med 10.09,37 mens seieren i G 17 år gikk til Anders Bjørndal fra Gneist på 9.40,30. Med tanke på stevnerekorder var alle et godt stykke unna dette på denne distansen i dag.

1500 m for jenter 14 år og eldre hadde samlet 11 talentfulle løpere, og med Frida Berge fra Strandebarm i feltet ble det fart fra første meter. Ingrid Næss Johansen (Gneist) prøvde å henge på i starten, men måtte slippe etter 550m. Litt bedre gikk det for ett år eldre Elisabeth Angell Bergh fra HIL, som greide å holde følge til godt over halveis. Frida løp jevnt og Strandebarmingen ble klokket inn på pene 4.33,62, som er ny stevnerekord.

Stevnerekord og pers ble det også på Elisabeth Angell Bergh som vant 16-års klassen med flotte 4.46,57. Det skal bli spennende å se om Haugesunderen har nærmet seg norgesener Irene Johansen når de store mesterskapene starter.

Ingrid Næss Johansen fikk det tøft på slutten etter den optimistiske åpningen, Hun misset stevnerekorden med 4 tideler, men satt ny pers da hun fikk notert 5,06,25 og vant J 15 år. Her kom klubbvenninne Anna Serine Røsland på 2 .plass mens bronsen gikk til Thyra Hevrøy fra Fana.

Så kunne vi også notere nok et sterkt løp av Marianne Aske fra Skjalg, som fulgte opp sin 800m fra lørdag med ny pers og stevnerekord på 5.09,17. Helena M.A. Baugstø fra Hinna vant J 17.år.

Sist ut var de yngste guttene, G13-G15år. Her var det Gneistduoen Stian Øvregaard Aarvik og Henrik Irgens Gravdal som holdt farten oppe da det dannet seg en kvartett, men når klokken ringte våknet Lars Lunde fra Stord til liv og dro fra resten av feltet. Han kom inn på 4.19,76 og fikk vist at formen er på vei tilbake. Andreas Wathe fra Skjalg fikk kastet seg 3 hundredeler før Henrik Irgens Gravdal (Gneist) og sikret sølvet på 4.21.85. Hadde Henrik løpt i sin rette klasse, hadde han smadret stevnerekorden med sine 4.21,88.

Med Henrik Irgens Gravdal i 15-årsklassen, ble 14-årsklassen en åpen affære. Det ble til slutt en flott spurtduell mellom Daniel Jacobsen Torvastad og August Borge Harbo (Skjalg), som førstnente vant på 4.48,36. Bronsen gikk her til Magnar Storhaug fra Sandnes.

Stor takk til et hundretalls funksjonærer i HIL som for siste gang arrangerte Mailekene på den gamle ærverdige Haugesund Stadion, som stod ferdig i 1920. Til neste år kan idrettslaget ønske velkommen til sin nye friidrettsbane på Haraldsvang bare et steinkast fra den nye innendørsarenaen "Deep Ocean Arena", som er arrangementssted for innendørs-NM neste år.