Etter 28 år i nærmest uendret løype er det i år klart for helt nye løyper i Jessheim Vintermaraton. Bakgrunnen for endringen er dels at Jessheim har fått et nytt friidrettsstadion, og dels at Jessheim med sin nye bystatus (lørdag 22.september) selvsagt må ha en bymaraton.

Neste år er det 30-årsjubileum for Jessheim Vintermaraton, og da har man også tanker om å gjøre mye mer ut av minimaratonløpet, som jo først og fremst har lokal appell. Allerede i år bytter man ut 10-kilometeren med 1/10-maraton, slik at alle løypene er "maratonløyper" (1/1, 1/2, 1/10). Minimaraton har konkurranse klasser for de yngste, samleklasse 17år+ og klasser uten tidtaging.

MARATONLØYPA
Når man skulle lage ny løype var forventningen å få ei løype som både var rask, variert og bynært. Det har man lykkes med - i  en kvartmaratonrunde med ca 50 meter høydeforskjell pr runde - med noe bygater, mest gangveier, litt landlig, få skarpe svinger og overkommelig antall fortauskanter.

Løypa vil krysse en del trafikerte veier, men der vil det være godt vakthold hele tiden. Midtveis i runden blir det drikkestasjon, det samme ved runding i målområdet. Av trafikksikkerhetsårsaker er det er ingen "tidligstart", men alle får fullføre på den tiden de trenger.

KVALITETSLØP
Det er utmerkede garderobeforhold på UKI arena vegg i vegg med friidrettsanlegget, innendørs kafe og parkering rett utenfor stadion. Jessheim Vintermaraton er et Kvaitetsløp som blant annet innebærer at Kondismedlemmer får 50 kroner rabatt på startkontingenten.

REPORTASJE FRA FJORÅRETS LØP
I 2011 var det 281 fullførende på de tre distansene, en økning på 50% fra 2010 og høyeste deltagertall siden 2001. Det var over 300 påmeldte, og i år håper arrangøren på 500 påmeldinger.

På bildet ser vi en fornøyd Karianne Søfting fra Østmarka IL sittende på det fine nye dekket på Jessheim Friidrettsstadion etter å ha vunnet helmaraton på ny løyperekord (foto: Olav Engen).

INNBYDELSE 2012

PÅMELDING ToppTid

STARTLISTE Oppdateres fortløpende

LØPETS HJEMMESIDE

Slik ser programmet ut:
10:30 Start minimaraton
11:00 Start helmaraton
12:00 Premieutdeling minimaraton
13:00 Start halvmaraton
15:30 Premieutdeling hel-/halvmaraton

LOKALREDAKTØRENS 5-TIMERS UTFORDRING: Jogg med meg!
Undertegnede debuterte på maraton i det aller første Jessheim Vintermaraton i 1984, i et løp jeg først og fremst var support for sjefen som skulle prøve å løpe under 4 timer. Sjefen ga seg, men jeg fikk altså min debut og tiden 3:31:05 etter en ganske frisk 2. halvmaraton.

Nå vil jeg være supporter igjen - og inviterer til en 5-timersmaraton på Jessheim, der vi løper i jevn fart (7 min/km). Enten du liker å løpe sakte, ikke klarer å løpe fortere, er debutant med frynsede nerver, eller bare har lyst til å få en sosial tur sammen med meg; Meld deg på og send en mail til Olav for å si at du vil være med i 5-timersgruppa. At vi kommer i mål en halvtime etter at premieutdelinga starter er vel ikke så farlig. Deltagerpremiene får vi naturligvis uansett. Jeg tar med fotoapoparat, og dere tar med smilet.

LØYPA:

 

Start og mål for alle distanser blir på Jessheim friidrettsstadion.

Minimaraton løper en runde i sløyfa øst for jernbanen i tillegg til runden på selve stadion.

Halv- og helmaratonløperne løper henholdsvis 2 og 4 runder i kvartmaratonrunden.

For første gang tar Vintermaraton i bruk chiptidtaging, og det blir mellomtider for hver runde.

Kontrollmåling av løypa skjer i midten av oktober ved hjelp av Kondis' løypemåler. Da kan det hende løypa får en ekstra sløyfe i skoleområdet på vei inn til stadion.

GarminConnect
GPS-måling fra mai ex friidrettsbanen på 400 meter. Justeringer blir foretatt ved kontrollmåling medio okktober, slik at løypa blir nøyaktig 10.548,5 meter