Med rundt 10g i lufta og sol kunne knapt løpsforholdene blitt bedre. God stemning i og rundt løypa sørget arrangører, publikum og deltakere godt for i dette tradisjonsrike arrangementet med fin løype.

Herrenes 10km var tidlig avgjort og avstandene mellom løperne forholdsvis store. Marius Vedvik suveren i front med ny flott løyperekord på 30:54 (ca 20 sek forbedring). Han var ikke sikker på løyperekorden før helt på slutten sa han. Det kan gå litt begge veger på slutten av et løp, men for Marius så fikk han til å sette inn toppgiret og hadde da en sistekilometer på under 3:00 (opp den bakken...!) Mirza Nalic er tilbake i manesjen og tok en trygg andreplass drøyt to minutter bak. På tredje kom Espen Roll Karlsen med tiden 34:30.

I kvinneklassen var det Lina Rivedal som var forholdsvis klar vinner allerede etter 5km. Hennes sluttid ble 39:29, som holdt til en 19.plass om vi måler henne også opp mot herrene. Totalt var det 417 som tok distansen. Andreplassen var ikke like klar etter 5km, der lå Elisabeth Angermund-Vik litt bak Gulars Birgit Kverneland. Dessverre for Elisabeth og heldigvis for Birgit, så var det Birgit som hadde mest å gå på de siste 4-5 kilometrene. I mål kom Birgit på 41:08, og Elisabeth på 41:38.

På femkilometeren var Stian Øvergaard Aarvik klar bestemann med ny løyperekord på den gode tiden 15:25. Andreplassen på tid var Gard Langeland på 17:15, mens Øyvind Macody Lund kom inn på 17:17.

Eli Anne Dvergsdal kom inn til seier i kvinneklassen på 17:31, med Linda Gröning som nærmeste bak på 19:51. På tredje kom Malene Njaastad med tiden 20:24. Eli Annes tid var en forbedring av løyperekorden med solide 1:58 minutter!

Fullstendig resultatliste finnes her: http://www.eqtiming.no/Result/?eventUID=19120

Så over til litt bilder:
DSC_6870-2.jpg
Marius Vedvik konsentrert og offensiv ved ca 5,5km. Han skal snart prøve seg på 800m, en distanse vi sjelden ser han på, men fart må til også for langdistanseløperne. Det er 5000 som er hoveddistansen for Marius og han har store ambisjoner for 2016.

DSC_6877.jpg
Espen Roll Karlsen i godt driv, slik vi er vant til å se han.

DSC_6882.jpg
Erlend Nymark Jensen gjør nok et godt løp. Han har tatt et lite, men positivt steg i år og stabilisert seg på tider som de fleste sliter med å nå. I dag ble det 34:38, bare sekunder bak pallen.

DSC_6887.jpg
Henrik Angermund har hatt en variabel sesong etter den fenomenale oppturen forrige sesong. Det er lett å få fremgang når man begynner, men vanskeligere å drive det videre fra et allerede høyt nivå. Henrik har imidlertid ikke nådd toppen, og det blir spennende allerede kommende helg, i Stoltzen.

DSC_6903.jpg
Kåre Hansen koser seg med mosjonsløp som del av grunnlaget før vinteren hvor det nok blir en og annen langrennskonkurranse.

DSC_6919.jpg
Etterhvert tykner det til med flere og flere løpere.

DSC_6925.jpg
Lina Rivedal fant en god gruppe å løpe med.

DSC_6929.jpg

DSC_6931.jpg
Her ser vi avstanden mellom alltid smilende Birgit Kverneland og tredjeplassen Elisabeth Angermund-Vik (i swix-trøye) ved 5,5km.

DSC_6960.jpg
Stian Øvergaard Aarvik mot mål i sin flotte 5km.

DSC_6979.jpg
Og Eli Anne Dvergsdal med god tid. Litt fot-vondt stoppet henne ikke i dag. Forhåpentlig fungerer det godt fram mot neste helg, hvor hun er meget spent på Stoltzen.

DSC_7006.jpg
Fanamilen er et løp for både liten og stor.

DSC_7013.jpg
Premieutdeling 10km kvinner. Lina Rivedal på topp og Elisabeth Angermund-Vik på tredje. Birgit Kverneland manglet på bildet.

DSC_7028.jpg
Premieutdelingen for 5km kvinner. Eli Anne Dvergsdal på første, Linda Gröning på andre og Malene Njaastad på tredje.

DSC_7035.jpg
Så var det herrenes tur. Først 5km med Stian Ø Aarvik på første, Gard Langeland på andre og Øyvind Macody Lund på tredje.

DSC_7042.jpg
Så til herrenes 10km, med Marius Vedvik på første, Mirza Nalic på andre og Espen Roll Karlsen på tredje. Som en ekstra bonus til fin pengepremie for førsteplassen, kunne Marius Vedvik ta med seg et "gavekort" på 50 m2 parkett. Det kommer nok godt med i Gularhuset!

Vi lar de gamle være eldst og avslutter med et bilde fra to glade menn født på det glade trettitallet. De er altså +- 80 år begge to og fullførte 10km med beste stil.
DSC_7047.jpg
Kåre Engesæth (venstre) og Tor Jacob Moe (høyre) kom inn på rundt 1:20 begge to. Kåre har vært med i løpet 22 ganger. Han holder det gående og synes det er kjekt å være med og holde seg i form. Det er bare å holde på. For å sitere capsen til Tor Jacob Moe - "Just do it!"