Stian Remseth Andresen fra Lyn Ski og Oda Nerdrum fra Ringkollen Skiklubb, ble vinnerne av årets utgave av Ringkoll-løpet som ble arrangert i vakkert påskevær. 157 løpere deltok i konkurranseklassen. I tillegg var det 70 løpere som gikk trim uten tid. Så i alt var det 227 løpere som deltok.

Resultater 2014

Bilder (144 bilder)

Med sol og gode varmegrader, var det klisterføre og påskestemning på Ringkollen Skiarena da årets utgave av Ringkoll-løpet skulle arrangeres. Det ble gått hardt ut fra start og det ble forholdsvis tidlig klart av seieren skulle komme til å stå mellom det lokale skitalente og juniorverdensmester av året Eirik Sverdrup Augdal (Ringkollen Skiklubb), Stian Remseth Andresen som forøvrig vant Ringkoll-løpet i 2012. Anders Mølmen Høst fra Lyn Ski ville også ha et ord med i laget.

starten ringkoll lopet 2014

Forholdene i løypa var flotte i dag, men i utforkjøringen ned Øyangrøysa var det noe isete, men teten som da bestod av 7-8 løpere, kom seg helskinnet ned på Spålsveien. Men når Stian Remseth Andresen tok frem stine stakeegenskaper nede ved Spålsvannet, var det bare Eirik Sverdrup Augdal som klarte å holde følge. Men det kostet. For Stian fikk en liten luke og Eirik måtte ta frem en liten spurt for å klare å tett luka.

Når løperene tok fatt i bakkene opp mot Mosjøen, klarte ingen å følge Stian som fikk en luke på 30 sekunder oppe på toppen ca 3 km til mål. Da klokka viste 1:04:16 passerte Stian Remseth Andresen målstreken som vinner av løpet. Løpet brukte han for å få en solid gjennomkjøring før Birken som arrangeres neste helg. Erik Svedrup Augdal var også godt fornøyd med løpet sitt, som holdt til en solid andreplass med tiden 1:05:52. Som vinneren brukte også Eirik også dagens løp som gjennomkjøring mot junior-NM. Den siste pallplassen gikk til Anders Mølmen Høst som er klubbkammerat med vinneren i Lyn Ski. Anders gikk i mål på tiden 1:05:53. Også han sikter høyt mot Birken neste helg.

I kvinneklassen var det litt skuffende oppmøte med kun 10 kvinner på start. Men Oda Nerdrum fra Ringkollen Skiklubben kunne ikke gjøre noe med det. Hun kunne kun vise hva hun duger til i skisporet. Og i dag var det ingen som klarte å holde følge med Oda. Hun vant komfortabelt på tiden 1:22:11. Ingeborg Dahl fra sammeklubb ble dagens nest raskeste kvinne med tiden 1:25:48. Tredjeplassen gikk til Anfrid Dahlen fra Aas-Jakobsen B.I.L. Hun gikk i mål på tiden 1:25:57.