- Klart jeg er skuffet, selv om jeg på forhånd hadde lovet meg selv å ikke bli skuffet selv om det gikk dårlig, sa Øystein Sylta.

En akillesskade har gjort at han har måttet erstatte store deler av løpstreningen sin med alternativ trening.
- Siden januar har jeg kun hatt én intervalløkt ute. Det var for to uker siden, og jeg løp 15 x 1000 m rundt Sognsvann. Etter den økta fikk jeg så vondt at jeg måtte ta to kortison-sprøyter og trene alternativt i halvannen uke. Jeg har hatt joggeturer, men hardøktene mine har vært i form av alternativ trening som ergomertersykling, forklarte Sylta.
 
Det var derfor ikke kondisjonen som var den begrensende faktoren og årsaken til at Øystein Sylta brøt maratonløpet som gikk i Barcelona søndag formiddag.
- Før start hadde jeg troen på at det skulle gå bra, og la opp en fart til 2.25. Jeg lå faktisk litt foran det skjemaet, men etter 10-15 km fikk jeg veldig vondt i lårene på grunn av for lite løpstrening i år. Det var helt umulig for meg å fortsette, så jeg brøt rett etter passering halvmaraton, sier Øystein Sylta som passerte halvmaraton på 1.12.28.
 
- Det var likevel gøy og motiverende å delta i dag, og en god erfaring å ta med seg videre, avsluttet han.
 
Seieren på EM maraton gikk til sveitsiske Viktor Röthlin på 2.15.31, mens hjemmefavoritt José Manuell Martinez tok sølv foran russiske Dimitriy Safronov på bronseplass. De kom i mål på henholdsvis 2.17.50 og 2.18.16.
 
Beste nordiske løper ble svenske Erik Petersson på 21. plass og tiden 2.24.29. Totalt 45 av 64 startende løpere fullførte. Altså var det 19 som brøt under de varme og krevende forholdene i Barcelona.

 

Resultater

Øystein Sylta etter omtrent to mil. Ikke lenge brøt han løpet på grunn av problemer med lårene forårsaket av for lite løpstrening grunnet en akillesskade. (Alle foto: Bjørn Johannessen)

Inntak av drikke underveis.

 

Beste nordiske løper ble svenske Erik Petersson på 21. plass og tiden 2.24.29.

Medaljevinnerne på maraton i årets EM. Gull til sveitsiske Viktor Röthlin på 2.15.31. Sølv til spanske José Manuell Martinez på 2.17.50, mens russiske Dimitriy Safronov tok bronse med 2.18.16.