Totalt var det 101 som fullførte årets utgave av Råtassen/Ormtjernløpet som ble arrangert i området ved Ormtjernhytta i skogene utenfor Halden. Arrangør var Tistedalens Turn- og Idrettsforening.

Det startet med de yngste ungene i barneløpet, og fortsatte oppover til junior og voksenklassen. De voksne kunne velge å løpe enten en eller to runder i den rundt 2,5 km lange og ekstremt krevende løypa. De fleste syntes det var nok med en runde...

Arrangørens hjemmeside

Resultater (PDF)

Reportasje og bilder 2010

Alle foto: Bjørn Johannessen

Den aller råeste råtassen var Abdi Elmer som gjennomførte to runder og vant på 35.53, etter å ha passert første runde på 17.14.

Øystein Austerheim var en av tre som tok utfordringen og gjennomførte ekstremutgaven med to runder. Han åpnet hardt og gikk ut i tet, men måtte etter hvert se seg forbipassert av sine to konkurrenter i ekstremutgaven av Råtassen.

Starten på første runde. Vinner Abdi Elmer åpnet forsiktig og ligger her bakerst av de tre som løp to runder. 287 er Frode Hult som kom på 2. plass.

Olav Stokkeland gikk hardest ut blant mosjonistene som gjennomførte en runde på 2,5 km. Han holdt, så vidt, unna for konkurrentene og vant til slutt på 16.44. Fem sekunder foram Thomas Nakken.

På den avsluttende svømmingen er vinner Olav Stokkeland i ferd med å bli tatt igjen av Thomas Nakken, men førstnevnte klarte å holde unna med noen få meter...

... og Stokkeland kunne løpe opp på land som vinner.

Grethe Lill Wågbø var best blant kvinnene og vant på 18:46. Med den innsatsen hadde hun også flesteparten av mennene bak seg.

Wågbø opp på land og i mål.

Hanne Lerche Raadal ble nest beste kvinne med 19.45.

Geir Torgersen får seg en dukkert i sølevannet.

Godt med et bad, Ole Kristian Myren?

Per Arne Christoffersen kom heller ikke ren gjennom løypa...

Trond Nomell tar sats og hopper uti...

... og fikk seg dermed et skikkelig bad...

Kristian Hauge tok like godt "voksenløypa".

At løpet ble avsluttet med en svømmetur gjorde at deltagerne fikk vasket seg litt før målgang.

Franke Schmitt Gran viser svømmeferdigheter.

Knut Mjølnerød - endelig ferdig...

Rune Thøgersen på vei opp av vannet.

Mona Nilsen.

Per Arne Christoffersen med full innsats.

Blir dette noen gang rent igjen?

Sander Mjølnerød avgjorde kampen om seieren i ungdomsklassen på den avsluttende svømmingen og kunne derfor smile bredt. Bak kommer Ole Aleksander Olsen på 2. plass.