Pressemelding fra arrangøren: 

Re Friidrettsklubb har tatt initiativ til et helt nytt mosjonsløp som de tror kan konkurrere med Kristinaløpet om å bli Vestfolds største mosjonsløp. Start og mål vil være på Revetal, ca. 15 minutters kjøring nord for Tønsberg.

- Revetal har alt, men manglet bare et mosjonsløp, sier Erling Schetne, løpsgeneral og initiativtaker til RE-MILA. 

- Jeg syntes tiden var moden for et mosjonsløp på Revetal. Vi har perfekte forhold og omgivelser for et slikt mosjonsløp med vakre landlige omgivelser og mulighet for et kompakt arrangement med publikumsvennlige løyper og parkering i umiddelbar nærhet, fortsetter Schjetne.

Lav terskel

- Vi har også satt fokus på at dette skal være et lavterskeltilbud. Mottoet vårt er «Re-mila – mosjonsløpet for absolutt alle». Målet vårt er å få mannen og kvinnen i gata ut i gatene, på stier eller landeveier for å mosjonere. Gjerne også funksjonshemmede og andre som normalt ikke ser på seg selv som en mosjonsløpsdeltaker.

Og det føler jeg at vi er på god vei til å få til. Løpet har på kort tid fått over 200 hundre påmeldte, og de aller fleste er hobbymosjonister. Vi håper og tror på mellom 400 og 500 deltakere allerede første året.

Vi satser på å skape en folkefest både for voksne og barn. Barna kan delta gratis, og det er satt opp en konkurranse mellom skoleklassene i kommunen. Den klassen som har flest deltakere som fullfører løpet, vinner en vandrepokal som de kan smykke seg med i klasserommet et helt år. Dette tror vi vil være med på å skape større interesse for både løping generelt og det å holde seg i form. Klarer vi det har vi nådd målet vårt, fortsetter Schjetne.

Startlisens

- Siden dette var et nytt arrangement har vi rådført oss med Kondis om gjennomføringen, og vi har fått svært gode råd. Ikke minst har vi fulgt debatten om startlisens nøye. Når det gjelder lisensordningen, har vi kommet til at det ville være mest formålstjenlig for oss å følge Friidrettsforbundets linje og innføre startlisens. Dette blant annet fordi enkelte av sponsorene vårer var opptatt at dette skulle foregå i ordnede former. Friidrettsforbundet har klare retningslinjer for blant annet den økonomiske driften av denne typen arrangementer, og det ga sponsorene større trygghet for at pengene de bidrar med inn i arrangementet blir brukt i henhold til formålet. Samtidig opplevde vi at beløpet var såpass lite for den enkelte deltaker at det var til å leve med. Vi har heller ikke fått noen kommentarer eller spørsmål fra deltakerne om dette, så dette har vi opplevd som uproblematisk.

Erling er selv en aktiv mosjonsløpsdeltaker og har løpt mange løp både i inn og utland  siden de første deltakelsene i Osloløpet på slutten av 70-tallet under første del av joggebølgen.

- Ideen har jeg gått med og latt modne en god stund, men jeg fikk skikkelig vann på mølla etter å ha deltatt på Tønsbergløpet på nyttårsaften 2013. Dette kan ikke være så vanskelig å få til, tenkte jeg. Så ble det hele proklamert som nyttårsløfte senere på kvelden, og da var det ingen vei tilbake, avslutter Schjetne.

Remilalogo.jpg
12. oktober arrangeres Re-mila for første gang. På programmet står 10 km, 5 km og et barneløp på 500 m. 


Re-milas heimeside