Rekordraske Frikarusellen starter med det første av åtte løp utover vinteren 2012/2013. Det 5 km lange mosjonsløpet arrangeres i en flat og fin kontrollmålt løype som starter ved Londalskrysset bak Espelandshallen - Lone - Haukeland stasjon - og tilbake til mål inne på Espeland idrettsplass. 

Følgende datoer utover vinteren er satt av til Frikarusellen : 24. oktober, 14. november, 5. desember, 16. januar-2013. 6. februar - 2013, 27. februar -2013, 20. mars -2013 og sist med 17. april i 2013. Alle løpene går på onsdagkvelder gjennom vinteren.
 
Frikarusellen samler alltid de lokale løperene fra Arna distriktet og det var omtrent 100 stykker som deltok på det første løpet ifjor. Mange mosjonister og mer velkjente store løpenavn i Bergen har satt sine personlige rekorder i nettopp Frikarusellen. Kjetil Foss Angeltvedt fra Gular har løpt styggfort tidligere på 14.50-tallet. Imorgen onsdag melder en annen Gular løper om sin ankomst til Frikarusellen og et mål om å nå supertiden 14.45. Det er landslagsløperen fra Førde med Marius Vedvik som prøver seg på bestetid i Norge 2012.
Flere gode navn i løpemiljøet senere år har vunnet i Frikarusellen med Kristian Jarnung, Alemayehu Sitotaw, Jaad Orten, Lars Bakke Nesbø, Bjarte Vik, Espen Joensen, Mikal Iden og Brynjulf Vonen for å nevne noen i herreklassen. 
I kvinneklassen er det Elise Orten, Helene Pemmer, Pernille Thomassen, Linn Seliussen, Vigdis Reigstad Gaupholm, Helene Bertine Færø og Hanne Liland. Hanne Liland er ikke bare på topp dengang slik undertegnede beskrev fra Loddefjordløpets forhåndsreportasje men Hanne er alltid på topp med solide resultater, gang på gang. En unnskyldning til deg Hanne fra en feilformulert reporter.

På bildet til høyre (over) som ble tatt på vinterstid fra løpet ifjor er det svært munter stemning på løperene til IL Fri før start med Brigt Strømmen og Jan-Henrik Olsnes midt i bildet. Begge løp meget godt sist ute på Osterøy i Bjarte Viks - Eliteløp med tider på 16-tallet for sine 5 km. (klikk på bildet for større utgave.)

Påmelding til løpet skjer ved start fra en time før løpet og koster kr. 50,- for hvert enkelt løp.
Alle 8 løpene samlet koster kr. 300,-
Forhåndspåmelding se egne sider til IL Fri.

Kontaktpersoner til løpet er : Ove Leon Låstad, telefon 99 27 21 30 og info@Iil-fri.no



Tekst og foto : Jørgen Pettersen




Sterke Gulargutter med rekordløpet fra Knarvikmila på 5 km som ble vunnet av Erik Hovlandsdal bakerst på bildet. I føringen på bildet er det Marius Vedvik som drar på og begge løp på 14.53 og 14.56 i Knarvik. Imorgen er Marius igjen klar til å dra på med et rekordløp. Målet er 14.45