Det er arrangørene av Sognsvann Rundt Medsols som også arrangerer Motbakkeløpene i Maridalsalpene.
I 2010 ble løpene samlet i en egen cup med fire løp. Året etter ble Skjennungsstua Opp lagt til og alle årene deretter har Motbakkecupen bestått av følgende fem løp:

Rett Til Værs
Fagervann Opp
Sellanrå Opp
Gaupekollen Opp
Skjennungstua Opp

Motbakkeløpene arrangeres på tirsdager
Alle løpene går på tirsdager og klokkeslettet er som alltid når SRM (Sognsvann Rundt Medsols) arrangerer: kl.18:00

Utenom Gaupekollen Opp er fast dag den første tirsdagen i måneden. Gaupekollen går den andre i september, da terrengløpet Sørkedalsløpet alltid har gått den første tirsdagen i september. Grunnet at løpene går i naturreservater er det maksbegrensning på 100 deltakere. (Unntak Skjennungsstua Opp)

Løypene i Maridalsalpene er på 3-4 km og er unnagjort på 12 - 22 minutter (løyperekordene) . Dette er fine løp en kan delta i for å få en avveksling i treningsturene i uka.

Rett Til Værs! med kun 26 ledige plasser igjen
Påmeldingen åpnet i tirsdag  og det er allerede påmeldt 74 løpere så skal en få startplass gjelder det å melde seg på fort. (maks 100 deltakere). Det koster 50 kr for leie av tidtakerbrikke mens det ikke er noen startkontingent. Brikken utleveres i forkant av løpet ved startstedet.

Les mer og meld deg på  Rett Til Værs!

Vinnerne av Motbakkecupen 2015 er påmeldt
De to beste løperne fra Østlandet i Norgescupen i motbakkeløp i fjor, Tove Andersen, Rustad og Erling Hisdahl, Tjalve vant også Motbakkecupen i Maridalsalpene i fjor. Begge disse er påmeldt Rett Til Værs også i år.

Nå har også Juni Osnes Lund meldt seg på. (Bildet er fra Vettakollen Opp i fjor. Foto: Heming Leira)

Lund vant bl.a. Bygdøymila  og Vettakollen Opp i fjor og debuterte med seier i Motbakkeløpene i Maridalsalpene da hun vant Fagervann Opp i 2015. I herreklassen har Harald Solhaug Næss, som tirsdag ble nr.3 i RYE-løpet, meldt seg på.

Premier i Motbakkeløpene  i Maridalsalpene
Vinnerne av herre- og kvinneklassen i hvert av  løpene i Motba kkeløpene i Maridalsalpene får gavekort fra Løplabbet til en verdi av kr.1000. Setter de løyperekord vanker det ytterligere 1000 kr i gavekort. Det trekkes også ut gavekort blant alle deltakerne på toppen i målområdet når alle deltakerne er kommet opp.

Løyperekorder.
22:01    Inger Liv Bjerkreim Nilsen   2014
19:32    Eirik Gramstad               2012

Lagbilde_Rett_Til_Vaers_640.jpgLagbildet i 2015 hvor det var atskillig mer bløtt i løypa.