En gang var det planlagt at Holmenkollbanen skulle gå helt frem til Øvresetertjern og opp til Tryvannshøgda. Mandag tror vi mange som deltok i Salomon Trail Tour med en avsluttende runde rundt vannet, var svært glade for at den banestrekningen aldri ble noe av. Så idyllisk er det rundt vannet. Sjøl om løperne var de som "overtok" Øvresetertjern denne dagen, fant vi også flere fiskere som koste seg i sola ved tjernet. 

Om løypa var idyllisk, så var den samtidig tøff og et ekte terrengløp. Slik beskriver deltaker Eivind Karfjell løypa på sin blogg: 
" Det var lovet en skikkelig terrengløype, og det kan jeg skrive under på at det var! Det var rett og slett en tøff løype med rikelig sti og myr. Ikke bare var løypa teknisk krevende, det var også høydemetere i rikt monn."

ALLE  RESULTATER


  Litt av startfeltet som stakk av gårde kl.18:30


Steinar Jørgensen, Gard og Morten Hals, Baker Hansen var to av de som startet før fellesstarten.  Fra fotografens  ståsted var det en aldeles strålende utsikt:  Øvresetertjern og bak der igjen Oslofjorden!


 Kjell Johannessen, Norges Skiveteraner startet også tidlig.

 
Så kom hovedfeltet. Løypa starter med 50 m flatt før du får en ganske kraftig stigning, hvor du må passe på å ikke brenne 
for mye krutt. Jon Flydal, Multitude Salomon Test Team var først opp bakken. Det ble andreplass på 7 km (2 runder) for Jon.


 Liv Birgit Jorde, Milslukern kom bra ut og vant 7 km på 37:56 men bare 23 sekunder foran nr. 2


Arve Sehl, XXL Hovedkontor var en av få som startet etter  fellesstarten. Oppe på toppen på bakken møtte han Kondis.
 

Tidligstartere. Trine Kirkhus og Kirsti Gimnes Are. koser seg på østsida av Øvresetertjern. 


Eyvind Karfjell, G-sport Asker/Team Npro 5.plass totalt på 3.5 km  konkurrer mye. Ski, sykkel og løp. Du følger ham på bloggen hans  "En skiløpers bekjennelser". HER kan du lese om hans opplevelse av Salomon Trail Tour.  Under ser du en video som  familien Karfjell la ut. Karfjell startet tidlig og ble den aller første som kom i mål på STT.

Øivind Kvernen deltar også mye og her flyver han over stien. 7. plass på 3.5 km


Andreas Engebretsen med seier på Sognsvann Rundt Medsols 1 runde onsdag 2.mai , lørdag 6.mai ble det klasseseier i  Råskinnet. Mandag 8. mai seier på 1 runde i Salomon Trail Tour.


Selina Alsan, Kjelsås IL vant 1 runde på 18:26 


Ulf Brenna, Dnb vant 2 runder på 29:26


Bård Bakke, Amer  


Bjørn Petter Grini, Deloitte Bil andreplass i klasse 25-29


Filming av løp blir vanligere og vanligere å se, vi så ihvertfall 2 som filmet løpet under Råskinnet. Her er det Linn Karlsvik, Ernst&Yong Bil som blir fulgt av en av arrangørene som har et GoPro-kamera på stang. 


Fredrik Skirbekk Vister, Bækkelaget SK var den eneste  i klasse 20-24 år. 


Håvard Christiansen, Foirsvarsbygg Bil tok andreplass i 50-54 år på en runde. Jill Jørgensen, Team Aker ble nr.2 totalt på en runde med 18:59


Marianne Bjerva, Ahus Bil


Nicole Foulon Nørgård, 


Suzanne Bjørnsen, Dnb


Lorenzo Williams, Team United Bakeries på vei gjennom en av de siste snøflekkene så langt nede i marka. Akkurat her er løypa svært nære Frognerseteren stasjon.
 


Helle Lorenten, Tub2/Aker Solutions på vei inn i målslussen. 


Men vi er nødt til å avslutte bildereportasje med et blikk på en av de mange, mange naturperlene langs Øvresetertjern
Her er det Trine Kirkhus som forsvinner i naturidyllen.  DU stiller vel opp i neste Salomon Trial Tour neste mandag?
Hver onsdag trekkes det også ut en gratis deltakelse i terrengløpet på Sognsvann Rundt Medsols.Salomons egen video fra terrengløpet: