Råhusplassen i 2012 under Sentrumsløpet.                                                                                                   Foto: Heming Leira
                                                                 

Det er Kondis som sørger for at løyper i Norge blir kvalitetsmessig kontrollmållt. Nå melder sjefsløypemåler Vidar Dvergedal at Sentrumsløpet er blitt kontrollmålt og distansen er 10km.



KONDIS er organisasjonen i Norge som måler løyper
KONDIS er organisasjon som sørger for at du kan få reelle sammenligner med venner og bekjente og de beste i landet når det gjelder tider på bestemte distanser. Og ikke minst at du vet at persen din er på distansene 5km, 10km, halvmaraton og maraton. 

Våre løypemålere blir autorisert i henhold til de retningslinjene som er gitt i IAAF's regel numemr 165 paragraf 3 i "the IAAF Handbook". Når det gjelder selve måleteknikken som anvendes, så er den utviklet av "Road Racing Club of America" og "Road Runners of England".

Vi måler løypene rundt om i Norge gratis. Men arrangøren må betale transport og opphold for løypemåleren.
Dette er en av tjenestene KONDIS sørger for at arrangører kan benytte seg av slik at flest mulig løp kan gi løperne den eksakte distansen.


KONDIS er organisasjonen som gir deg statsitikken for norske tider
Disse kontrollmålte løypene danner også grunnlaget for STATISTIKKEN Kondis lager for alle løp utenfor bane i Norge. 
Uten KONDIS blir det hverken kontrollmålte løyper eller statistikk.

Som medlem i KONDIS er du med å støtte arbeidet med statistikk og kontrollmåling.  Jo flere medlemmer KONDIS har jo flere løyper kan vi få målt. 

Du finner oversikten over kontrollmålte løyper som undermenypunkt under  fanen KONDIS på toppen av siden.  Statstikk for de beste i landet, de yngste og veteranene finner du også på toppen av siden.


Bli medlem!