Fra startfeltet i Sentrumsløpet i fjor. 7961 fullførte i 2013. Allerede 16 dager før er det nå 8500 påmeldte.

16 dager før årets Sentrumsløp er det påmeldt 8500. Så stor pågang er det at Sentrumsløpet setter tak på deltakelsen. 12 000 deltakere får være med, - ikke flere.

Det er ikke mer enn seks år sidan at kun 1706 løp Sentrumsløpet. Nå går det mot en fem-seksdobling.
Sentrumsløpet er for mange åpningen på den store løpssesongen. For første gang møtes flesteparten av de beste løperne i Norge, både blant seniorer, juniorer og veteraner. Selv om løypa er langt, langt unna å være rask, så setter mange, mange løpere sesongbeste og personlig rekord nettopp i dette løpet. Været har også en egen evne til å bli bra på Sentrumsløpsdagen. 

Motivasjonsfaktor i treningen
- Vi er glade for at så mange bruker Sentrumsløpet som en motivasjonsfaktor i treningen. Målet vårt er 11000 deltakere i år, og av erfaring vet vi at mange melder seg på de siste ukene, sier Caroline Schicht i IL i BUL, som arrangerer løpet.

Tren 2-3 dager i uken
- Å trene 2-3 ganger i uken holder lenge for å finne formen til et 10 kilometersløp. Mange tror de må trene mye mer, men trener du jevnt et par ganger i uken hele året, er formen på plass og helsegevinsten stor. Trening 2- 3 ganger er nok også det som er mest realistisk å få til i hverdagen for folk flest. Dermed holder motivasjonen også lenger. Om noen trenger et treningsopplegg for de siste forberedelser før løpet, så ta kontakt med oss i BUL, fortsetter Caroline Schicht.

Sentrumsløpets hjemmeside.

kondis.no samleside med hundrevis av bilder fra tidligere års Sentrumsløp