Kondis1704_350.jpgSindre Buraas har vært en av Europas beste løpere de siste ti åra. Nå har han lagt bort piggskoa og konvertert til sykling. I det bredt anlagte intervjuet med Kondis forteller han både om hvorfor løpskarrieren tok slutt, og hvilke ambisjoner han har som syklist. Buraas gir også detaljerte eksempler på hvordan han trente da han satsa løping og hvordan han nå legger opp sykkeltreninga. 

Karoline Skauen er svært så fersk som løper, men 17-åringen har allerede markert seg sterkt med blant annet to UM-gull. I NM terrengløp i vår løp hun faktisk raskere enn de beste seniorene da hun vant 17-årsklassen. I likhet med flere andre unge lovende norske løpejenter, har Skauen bakgrunn fra håndball. Nå har hun satt seg som mål å løpe under 9.30 på 3000 m og 4.30 på 1500 m allerede denne sesongen.

Vi får også et nytt møte med den trioen vi følger fram mot Oslo Maraton. Jon Ilseng, Caroline Olson og Kundan Verma har satt seg ulike mål ut fra sine egne ambisjoner og forutsetninger. Nå forteller de om hvordan de legger opp treninga for klare måla. 
 
Kenneth Harlem har vært på sosial og svært så utbytterik sykkeltrening med Stovnerkameratene. I Kondis forteller han om hva de erfarne rytterne gjør på trening, som også gjør at de hevder seg så godt i konkurransene. Er det mengden, intensitetsstyringen - eller rundstykkene på Åpent Bakeri etterpå? 

Kondis inneholder også historisk stoff. Thor Gotaas forteller i sin nye bok, "Sørlandsekspressen", om Reidar Andreassen som på 1950- og 1960-tallet var en av landets beste enten det handla om langrenn eller løping. Vi bringer videre det kapitlet der Gotaas forteller om hvordan den kondisjonssterke sørlendingen trente.  

Øystein Madsen har på sin side sett nærmere på hvem mannen som fremdeles har den nordiske maratonrekorden, er. Danske Henrik Jørgensen løp på 2.09.43 allerede for 32 år siden, og sjøl Sondre Nordstad Moen var 24 sekunder for seint ute da han satte sin norske rekord nå nylig. Hvordan trente og levde Henrik Jørgensen for å klare å løpe så fort for så lenge siden?  

Pulsmåling på håndleddet blir stadig mer populært, og utvalget med klokker som måler pulsen på denne måten er voksende. Kondis har testa tre nye GPS-klokker som tilbyr denne teknologien, og vi prøver å finne ut hva både svakheten og styrken er ved optisk pulsmåling på håndleddet. 

Kondis-reportasjen er denne gangen fra Bergen City Marathon. Hva er det bergenserne har gjort riktig for å få et arrangement til å bli så stort og så bra på så kort tid?  

Som vanlig byr Kondis også på Norge Rundt-sider, kommentarspalter, småstoff og overraskelser. Denne gangen er den store overraskelsen et 64-siders triatlonmagasin som kommer i tillegg til det ordinære Kondis-bladet. Der finner vi stoff for både nybegynnere og erfarne triatleter som gleder seg til å komme i gang med sesongen.

Landslagstrener Arild Tveiten forteller om sin treningsfilosofi, Norseman-vinner Lars Petter Stormo trener for å gjenta fjorårstriumfen, mens stevneleder i Oslo Triatlon, Jonas Sundet, forteller hvordan en enkelt og greit kan komme i gang med triatlon. Her er både utstyrs- og treningstips, historisk stoff, reportasjer og inspirerende fortellinger om triatleter på alle nivå. Kanskje blir dette sommeren der du for første gang prøver deg i en triatlonkonkurranse? 

Alt dette - til sammen 128 sider - får du levert på trammen som Kondis-medlem. Og er du ikke allerede Kondis-medlem, så er mai-nummeret av Kondis bare én av mange gode grunner til å bli det:

Meld deg inn i Kondis og få ti årlige nummer av bladet pluss mange andre medlemsfordeler!


Bladet ligger allerede ute på MIN SIDE
De som er medlem, kan også lese årets og fjorårets Kondis-utgaver i digital utgave fra 
MIN SIDE på kondis.no. Er du ikke medlem, vil du fra samme sted få lest de første sidene. 

Kondis vil også være å få kjøpt i Narvesen. Ca. ei uke etter at medlemmene har fått det i posten, vil det legges ut for salg i et utvalg kiosker. 

TIDLIGERE UTGAVER AV KONDIS
Kondisutgivelser fra 1999 til 2016 kan du se og lese smakebiter fra herfra
 

Kondis1704_640.jpg
Sindre Buraas har bytta bort piggskoa med racersykkel. (Foto: Bjørn Johannessen) 

Kondis1704-2.jpg

Kondis1704_Triatlon_640.jpg
Et fyldig triatlonmagasin følger med mai-nummeret av Kondis. (Foto: Kjell Vigestad)

Kondis1704_Triatlon-4.jpg