Skagerrakmila har start og mål i sentrum av Arendal. Løypa tar deg gjennom sentrum flere ganger og man får også en runde i de sentrumsnære områdene øst og vest for byen.

Løpet ble første gang arrangert i 1991. Bortsett fra i "covid-årene" 2020 og 2021, har løpet blirr arrangert hvert år siden. Årets løp er dermed nummer 32 i rekken. Løypa ble lagt om i 2018 og gjeldende løyperekorder i nåværende løype er på 37:33 for kvinner (Trine Mjåland 2018) og 31:13 for menn (Weldu Negash 2018).

Løypa er kontrollmålt og er også Kvalitetsløp. 

I tillegg til det 10 km lange hovedløpet, arrangeres også et barneløpet som har start og mål i Pollen og tar en runde rundt Torget. 

Løype og løypekart

Arrangør IK Grane beskriver løypa slik: 

"Starten går på Torvet utenfor biblioteket. Den første drøye kilometeren er helt flat ut langbrygga, og videre mot Barbu park.

Etter en drøy kilometer krysses kystveien og en drøy kilometer med mye stigning venter. Vi svinger opp mot Barbu kirke. Ved kirka flater det litt ut før den tøffeste bakken går opp til løypas høyeste punkt ved Vollenetoppen 2,2 km.

Deretter går det nedover forbi butikken på Birkenlund ned til kystveien. Herfra går turen langs sjøen tilbake til sentrum. Vi tar en runde rundt torvet og passerer 5 km ved Brekke Sport.

De siste 5 km går på vestsiden av sentrum. Vi følger sjøen forbi Gard og mot Plankemyra. Fra ca. 5,5 km til ca. 6,5 km er det kryssende trafikk i løypa. Her er det viktig å være observant og holde til høyre! Ved Plankemyra venter en liten stigning før vi løper bort mot og forbi Maxis. Etter en liten utforbakke fra Maxis svinger vi ned mot sjøen igjen og starten på de siste kilometerne inn mot mål.

Løypa passerer kajakklubben etter 8 km og her venter en tøff knekker på drøyt 200 m. Denne kneika er bratt og kan føles som en vegg om man ikke har spart på kreftene!

Etter kneika er det ned til Plankemyra igjen og samme vei tilbake mot Kittelsbukt før løypa går ned mot gjestebrygga, forbi Arendal Gamle Rådhus og sjøsiden forbi Tyholmen og inn til mål i Pollen."

Nettside
Facebook-side
Påmelding