Heidi Mårtensson var strålende fornøyd etter at hun søndag ettermiddag sikret seg sin tredje medalje på rad på sprintdistansen i junior VM i orientering. Hun tok gull i 2013, sølv i 2014 og nå nytt sølv i dag.

Hun åpnet litt forsiktig, da hun har hatt problemer med en ankelskade, og utforbakkene i starten av løpet var da lite gunstig. Dette gjorde at hun også hadde litt problemer med å komme i forkant med orienteringen på de første postene. Etter hvert fikk hun opp farten og kunne til slutt spurte i mål kun 10 sek bak dagens vinner, Simona Aebersold, Sveits (bildet under)

Bronsen gikk til Karolina Ukskoski fra Finland, mens nok en gledelig norsk opptur fulgte på 4. plass. Sigrid Alexandersen var strålende fornøyd med løpet som gav henne en 4. plass. (Bildet under)

I herreklassen ble det en duell mellom to løpere på sene startnummer fra Finland og New Zealand. Her ble det en spennende duell helt til målstreken. Seieren gikk til slutt til tittelforsvarer Tim Robertson fra New Zealand, som for tiden løper for Bærumsklubben Fossum. Seiersmarginen ble til slutt 3 sekunder til Aleksi Niemi, Finland, mens bronsen gikk til Algirdas Bartkevicius, Litauen.

Tim Robertson

Aleksi Niemi

Beste nordmann ble Andreas Sølberg på 11. plass 53 sek bak vinneren, mens Markus Holter ble nest best av våre på 15. plass ytterligere 7 sek bak. Sølberg var fornøyd med løpet, hvor han ikke hadde gjort noen store feil.

Andreas Sølberg

Markus Holter

Løypelegger Anne Margrethe Hausken Nordberg hadde lagt noen spennende og flotte løyper med svært mange veivalg. Dette gjorde at det ble et spennende løp med en del skiftninger i teten under veis. Det var god steming på arenaen med storskjerm, gode speakere og over 1500 tilskuere. Mesterskapet forsetter i morgen med kvalifisering for mellomdistansen.