Under flotte forhold med solskinn og minimalt med vind innledet jenter 10 og 11 år årets Stordleikar på 600m. Ikke uventet stakk Silje Stenersen fra Gneist rett i tet slik hun har for vane og gjøre og vant en overbevisende seier på flotte 1.52,94. Wenche Elise Grindheim (Åkra)  fulgte nærmest på 2.01,62 mens bronsen i 11 årsklassen gikk til Vilde Våge Henriksen fra Haugesund på 2.09.27. Beste tid blant 10 åringene hadde Andrea Thorsheim fra Fil Aks-77 på 2.05,25.

I jenter 12 år stilte 8 løpere opp og allerede tidlig delte feltet seg i to grupper. Kari Kuvås Herting fra BT drog opp farten og holdt ledelsen til langt opp på oppløpsiden, men ble forbiløpt helt på slutten av Mathilde Oddekalv  fra Fri som vant på 1.56,63. Kari holdt akkurat unna for en hardkjempende Cornelia Rørvik (Sola) og sikret sølvet på 1.57.03.

I gutter 10 år fikk vi en frisk duell mellom Hermann Brunborg (Fana) og Pål Haugen Lillefosse (Gneist), som sistnevnte vant på 1.59,11 etter en flott sluttspurt.

Også i gutter 11 år ble det jevnt og på oppløpet var det nesten umulig å skille Simon Østreng Veland (Haugesund) og Thomas Blucher (Gneist). Men målfoto viste at HIL løperen var fem fattige hundredeler foran i mål og vant på 1.53,43. Spenst talentet Erlend Bolstad Raa (Fana) , som rett før løpet hadde satt stevnerekord i stav med 2.13,  sikret bronsen på  2.01,50.

Som i KM for en uke siden, ble også 12 årsklassen et oppgjør mellom Gneistduoen Kristoffer Blucher og Kristian Schjønningsen med sistnevnte som den mest aktive denne gang.Halveis ut i løpet hadde de også følge med Malvin Ingebrigtsen fra Stord. Men på oppløpet skulle det bli et internt Gneistoppgkør der nok en gang Kristoffer Blucher skulle vise seg og være den sterkeste. Vinnertiden ble flotte 1.42,15 mot Kristian sin 1.43.20. Nevnte Malvin fikk notert 1.47.20 og sikret bronsen.

I klassene G 13 og G 14 år var det bare skuffende 3 deltagere tilsammen. og her manglet hele "pallen" i G 14 år fra KM. Litt synd for Marius Emil Salvensen fra Åkra, som helt klart hadde fortjent et oppgjør mot Sunndhordalands duoen. Lars Lunde hadde denne gang valgt og gå opp en klasse til G 15. Vinnertiden i sololøpet ble 1.33,02 mens Henrik Irgens Gravdal (Gneist) ble liggende alene i sin andre posisjon og vant G 13 år på 1.37,88, et godt stykke unna sin personlige rekord.

I jenter 13 år var det klart at Renate Lie ville prøve seg på Vilde Lund Bjørnsens råsterke stevnerekord på rett over 1.40 og la ut i stort tempo fra start. Bare klubbveninne Maren Haugen Lillefosse var i nærheten og matche hennes åpningsfart, men her ble de beste liggenes alene godt spredt. Desverre dalte farten litt på slutten og da 150 meter gjenstod var det klart at rekorden kom til og overleve nok et år da Renate fikk notert 1.43,88. Maren H. Lillefosse tok sølvet på 1.51,11 mensBirte Margete Maaseide sikret bonsen på 1.59,12.

Også i J14 år var det et stort felt og her var det Elina Drivenes fra Fana som tok kommandoen fra start tett fulgt av Målfrid Pettersen Lunde fra Os og Anna Serine Røssland fra Gneist. Og som i J13 år greide ikke kretsmesteren og holde farten oppe hele veien, men ble klokket inn på pene 1.43,58. Nevnte Målfrid Pettersen Lunde, som nå gjør tydlige framsteg etter en tung periode sikret sølvet på 1.46,83 mens bronsen gikk til Karoline W. Egge fra Haugesund på 1.48,58.

I J15 år var det på forhånd ventet en kamp mellom HIL og Norna. Under årets Framoleker husker vi at Haugesund tok en imponerende trippel på 800m, og spørsmålet var om superjentene fortsatt var like suverene. Elisabeth Angell Bergh gav svar umiddelbart og nok en gang var hun i realiteten suveren. Det ble holdt høy fart fra start og det var tydelig at Nornajentene slet litt med tempoet Selv om det ble meget gjevnt på slutten virket det som om Elisabeth hadde full kontroll og vant på flotte 1.41,78. Nærmest kom klubbveninne Anna Sofie Førre på 1.41,89 mens bronsen gikk til Åse Skulevold fra Sola på 1.41.90.Kristine Helene Roaldsø fra Skjag var eneste 16 åring i feltet og vant dermed klassen på tiden 1.52,32.

Bare 3 jenter stilte til start i de eldste jenteklassene og Astrid Smith Løvås fra Sola vant heatet og samtidig J 17 år på 1.47,46. Sølvet her gikk til her til klubbveninne Elisabeth Dahl Miichelsen på1.50,85. Maria Fjose fra Voss, som ledet heatet lenge tok gull i kvinner senior på 1.50,17.
 
Kveldens største felt fant vi i G15 år, og kvalitetsmessig ble dette heatet også det beste. Det dannet seg raske en kvartett og en dravillig Sondre Mæland var med på og holde høyt tempo. Dette fikk han svi litt for på slutten og på oppløpet skulle det fort vise seg at Sondre Dingsør Skogen fra BT hadde mest krutt i beina og vant på meget sterke 1.26,56. For dette resultatet fikk han også kveldens høyeste poengsum på 600m. Sølvet gikk til Lars Jonassen Føyen fra Stord på 1.28,52 mens bronsen gikk til gutten som stod øverst på pallen sist vi var på Stord, Jonas Gjesdal fra Varegg. Tiden ble her 1.29,03.

I de tynne feltet i G 16 år fikk vi se et flott løp av Tom Skjæråsen fra Varegg som vant på 1.29,64. Nærmest fulgte Benjamin Liestøl fra HIL på 1.30,83 mens bronsen gikk til Håkon Sundland fra fri på 1.32,90.

Det var heller ikke mange deltagere i det eldste heatet for gutter. Senioren Kristian Magnussen fra HIL hadde mest krutt igjen i beina på oppløpet og vant heatet på 1.22,37. Langt mer imponerende løping av 17 års duoen Vebjørn Borge (Osterøy) og  Thomas M. Heggøy (Stord) , der etter målfoto Vebjørn ble utropt til vinner på glimrende 1.24,16 med Thomas tidelen bak. Begge misset dermed 1000 poeng grensen så vidt i kampen om gratis joggesko fra arrangøren. Espen Halvorsen Verpe fra HIL var eneste utøver i 18 årsklassen og vant den på 1.25,86.

Mer på Stord Idrettslags hjemmeside


Klart for start i jenter 10 og 11 år.


Ny seier i 11 årsklassen for Silje Stenersen.


Wenche Elise Grindheim (Åkra) sikrer sølv i J 11 år.


Røyken etter startskuddet i bakgrunnen når 8 løper i J 12 år ligger ut på sin 600 meter.


En jublende glad Mathilde Oddekalv (Fri) passerer mållinjen først i J 12 år.


Pål Haugen Lillefosse dagens gutt på 600 meter i gutter 10 år.


Starten er gått i gutter 11 år.


Tøff fight mellom Thomas Blucher (Gneist) tv og Simon Ø. Veland fra HIL.


Flott 600 meter av Erlend Bolstad Raa fra Fana.


Klart for start gutter 12 år.


Malvin Ingebrigtsen (Stord) Kristoffer Blucher og Kristian Schønningsen, begge Gneist.


Kristoffer Blucher kopierer seieren fra KM forrige helg.


Fornøyde klubbkamerater i Gneist, Kristoffer og Kristian.


Litt skuffende med bare 3 deltagere tilsammen i gutter 13 og 14 år. 


Marius Emil Salvanes (Etne) vinner G 14 år på flotte 1.33,02


Nok en seier til Henrik Irgens Gravdal i G 13 år.


Full fart ut fra start i jenter 13 år.


Maren Haugen Lillefosse (Gneist) blir nummer 2 i dag.


Birte Margrete Torp Måseide fra BT tar bronsen.


Nytt flott løp av Maria Josefine Berg fra Gneist, 4 plass i dag.


Mamma Hilde og broder Alexander kan bare konstatere at Renate Lie tar nok en seier under Stordleikane.


Sofie Foldnes fra Fana kommer inn til 5.plass.


Startskuddet går i det store og sterke jenter 14 års feltet.


Ny seier og ny pers på Elina Drivenes fra Fana, 1.43,58.


Fortsatt et stykke igjen til storformen for Målfrid Pettersen Lunde fra Os, blir nummer 2 i dag.


Også formmessig fremgang for Ingrid Næss Johansen fra Gneist. Bak kommer Guro Fjose fra Voss.


Har god grunn til og smile i dag, pappa Drivenes og Elina.


Målfrid Pettersen Lunde, Elina Drivenes og Karoline Egge fra Haugesund.


Norna mot HIL, f.v. Marthe Hundhammer, Amalie Lekva (Norna) ,Elisabeth Angel Bergh og Anna Sofie Førre (HIL)


Elisabeth Angell Bergh i førersetet fra start.


Meget jevnt, Elisabeth Angell Bergh får kastet seg først over mål etter at konkurrentene er kommet nærmt på slutten.


5.plass til Marthe H. Hundhammer i dag, men søndag er det 1500m og der er hun tittelforsvarer.


Maria Fjose fra Voss  i føringen med Solajentene Astrid Smith Løvås og Elisabeth Dahl Michelsen rett bak.


Klart for start i det store G15 års feltet.


Erlend Mæland fra Stord fører gruppen bak lederkvartetten. 

 
Frida Berge, for annledningen i G15 års feltet.


Sondre Dingsør Skogen fra BT på vei mot seier.


Lars Jonassen Føyen og Jonas Gjesdal på vei mot mål.


Trond Erik Søilen Storebø fra Fri holder akkurat 14 åringen Lars Lunde fra Stord bak seg..


Tom Skjæråsen fra Varegg på vei mot seier i G 16 år. Nærmest følger Benjamin Liestøl fra HIL.


Gneistduoen Anders Bjørndal og Ole Martin Røssland.


Vebjørn Borge fra Osterøy i føringen etter 150 meter.


Kristian Magnussen (HIL) vinner 600m i seniorklassen.


Thomas M. Heggøy (tv) blir akkurat slått av Vebjørn Borge fra Osterøy.