Toppbildet: Sondre sammen med franske Renaud Rouanet som offisielt fikk 1 sekund bedre tid enn nordmannen i årets siste Ultra-Trail World Tour løp (arrangørfoto).

Løpet "La diagonale des fous (Grand Raid) de la Réunion" på øya Réunion (800 km øst for Madagaskar!!) samlet et veldig sterkt startfelt med svært mange av verdens beste terrengultraløpere. Takket være sine gode prestasjoner tidligere i år ble Sondre invitert til løpet, noe han selvsagt takket ja til.

Da han løp i mål lørdag morgen etter 31 timers løping på 17.plass var det etter en konkurranse som langt fra var hans beste i år, selv om det var en flott plassering: - Det ble en lang og utfordrende opplevelse! Etter drøyt 50 kilometer merka jeg at kroppen ikke ville jobbe som den pleier. Men, jeg bestemte meg for at jeg ikke skulle bryte! Kan jo ikke reise halve jordkloden rundt for å gi seg halvvegs, sier Sondre.

Han ble altså nummer 17 av 1139 fullførende løpere på tiden 31.09,49: RESULTATER
Løpet er 172,6 kilometer langt med 9996 høydemeter.

En av flere videoer fra løpet:

Her kan du se flere videoer

Løpets hjemmeside

- Bortsett fra Transvulcania i 2012 er det karrierens dårligste (bortsett fra rundt og rundt-løp). Men det er den plasseringa jeg har kjempa hardest for! På slutten var beina som på Bislett i fjor. Da er det tungt å løpe i steinrøyser, sier Sondre - som først var litt skuffet over 17.plassen med deretter strålende fornøyd med 6. plas ssammenlagt i Ultra-Trail World Tour.

Audun Amdahl skriver på Facebook: - Nå har stort sett alle løp siste 3 år vært en opptur, da tåler du 17 plass i et kanonsterkt felt!! Kanskje det ble litt kort restitusjon mellom UTMB og dette?? Det er jo noen kollosale påkjenninger... Blir spennende å lese hva du etterhvert finner ut og skriver om restitusjonsperiodene.