Allerede fra første meter i det første heatet på 1500 meter tok Hordaland kommandoen med Lars Lunde. Og her var det tydelig at gårsdagens dobbeltvinner Marius Emil Salvanes sine stayeregenskaper skulle testes. Og planen til gutten med årsbeste i Norge i år var tydelig tøft tempo fra første meter for å løpe fra den spurtsterke rogalendingen Resten av feltet ble distansert og etter 1000 meter var det tydelig at planen hadde lyktes. Da det ringte satte som vanlig Lars Lunde inn et ekstra gir uten å trykke "gassen" helt i bånn. Det gjorde han da 200 meter gjenstod og på oppløpet var det tid for show i rene Petter Nortug stil. Vi fikk til og med en forlengs rulle over målstreken, noe som gjorde både tidakere og dommere usikre, men tiden 4.28,40 ble stående som vinnertid. Marius Emil Salvanes løp tilsynelatene uanfektet inn til sølv mens det ble en tøff kamp om bronsen som til slutt gikk til Øysten Ekrheim fra Etne. Andreas Watne og Stian Øvregård Aarvik på de neste plassene, alle med tider på 4.39- tallet.

Jenter 13 år var neste heat ut og her dro favoritten Renate Lie fra Gneist rett i tet. Hun løp ikke fortere enn at Linn Seliussen fra Fana etterhvert greide og ta henne igjen og ble liggende i rygg. Bak jobbet en annen hordalending seg opp i feltet og omtrent halveis hadde Tuva Straume fra Fana avansert til bronse. På sisterunden økte Renate Lie farten igjen og holdt en hartkjempene Linn Seliussen på betryggende avstand inn til mål. Tidene ble 5.12.00 og 5.13,34, som er pers for Linn. Tuva sikret bronsen og trippel Hordaland med tiden 5.31,40.

I jenter 14 år var det ventet en tøff duell mellom kvartetten fra Hordaland som alle har løpt på 5.08 i år samt den elegante sørlendingen Amalie Sæten som hadde best pers av  samtlige i heatet. Når også Ingrid Hjelle Roset dukket opp på startstreken virket det som om heatet kunne bli enda mer interesant, men det var tydelig at noe var galt med den talentfulle sogningen som også hadde skodd seg med vanlige joggesko.Da startskuddet gikk var det tydelig at ingen av jentene var interisert i å være fartsholder, med tanke på gode tider var dette meget synd da vi lett kunne fått flere av disse jentene under 5.00 i dag. Feltet var rimelig samlet de to første rundene, men på tredje runden prøvde Une Kvelvane og få litt mer fart i feltet og da klokken ringte var det tydelig at det var hordalendinger i støtet. Ingrid Næss Johansen dro farten opp på sisterunden og det skulle vise seg at bare Une Kvelvane og Ingrid Helene Nyhus skulle greie og holde følge. Ingrid Helene måtte gi noen meter i siste sving og på oppløpet skulle det bli en meget tøff duell mellom Une og Ingrid som til slutt førstnevnte vant med 2 tideler. Ingrid Helene sikret ny hordaland trippel mens spurtsterke Amalie Sæten ble nummer fire og fjorårsvinner i NCC lekene Anna Serine Røssland denne gang måtte ta til takke med 5.plass.

I fravær av Gneist sin superduo Casper Stenersen og Henrik Irgens Gravdal, ble 1500 meter gutter 13 år en parademarsj for gårsdagens 600 meter vinner Jon Rolf Hope fra Hyen. Etter en råsterk førsterunde på 63 måtte han naturlig nok slippe opp litt, men i sololøp ble det likevel en flott ny pers på 4.35,45, nesten et halvt minutt foran nummer to Magnus Storhaug fra Sandnes. Bronsen gikk til August Borge Harbo fra Skjalg.

Etter to flotte friidrettsdager på Osterøy bare forsterkes intrykket av at det gror meget godt i det unge friidrettsmiljøet her på Vestlandet. Osterøy IL kan være meget stolt over at nok et NCC-Mesterskap er trygt i havn takket være alle de frivillige funksjonærene som klubben er så heldig og være i besittelse av. Det blir nytt NCC Mesterskap på Osterøy til neste år og klubben er helt klart moden for enda større oppgaver i tiden framover. Kanskje noen av disse flotte friidrettsutøverne kan komme tilbake til Osterøy til et UM eller Junior NM, det hadde i alle fall vært sterkt ønskelig.

Resultater NCC Lekene 2011 Osterøy



Starten går i G 14 år 1500m.

Lars Lunde i føringen.


 Stian "Karatekid" Øvregaard Aarvik innehar 3.plassen.

Andreas Rauset og Kristoffer Sannes.


Agder Armada, Andreas Fjordheim Nilsen, Vegard Nordbø og Andreas Lislevand. Bak kommer Håvard Fredriksen.


Show Lars Lunde, som akkurat har avsluttet med en forlengs rulle over mål.

Gullsko, men bare sølv i dag på gårsdagens dobbeltvinner. Og han virket ikke særlig happy for Lunde showet heller.


Øysten Ekrheim får revansje fra 600 meteren i går på Stian Ø. Arvik, Andreas Wathne fra Skjalg på 4.plass.


Starten J 13 år.


Renate Lie i tet slik vi pleier å se henne. Linn Seliussen rett bak mens Madeleine Rettore har åpnet optimistisk.


Langt bedre disponert løp av Tuva Straume, som begynner å få fin rutine på sine 1500 meters løp.


Ingrid Gausemel fra Hornindal sekunders.


Renate Lie med akkurat nok innsats til og vinne dagens 1500 meter. Linn Seliussen følger bak.


Rogalandsduellen om 4.plassen, Madeleine Rettore før Kristin Serck-Hansen,


Fornøyd Hordalands trio.


Starten går i jenter 14 år.


Hordalandskvartett der ingen ønsker og være fartsholder, Une Kvelvane tar litt ansvar.


Det ble en rolig joggetur for en skadet Ingrid Hjelle Roset i dag.


Ingrid Næss Johansen øker farten når klokken ringer, Amalie Sæten i blått på defensiven.


Tøff kamp mellom Une Kvelvane og Ingrid Næss Johansen til siste meter, Ingrid HeleneNyhus er hektet av i spurten.


Det ble litt for tøft for jenten som løp så godt i Tyrvinglekene og er den med best årsbeste, Amalie Sæten.


 Litt skadeproblemer for Anna Serine Røssland, dermed røk også sjansen til og forsvare fjorårseieren.




Jon Rolf Hope sprenger feltet med en åpningsrunde på 63.


Magnar Storhaug (140) sikrer sølvet i dag, Andre Torvestad (112) blir nummer 5.

Krefter igjen, Jon Rolf Hope tar dobbel på distanse i NCC.


Magnar Storhaug har passert August Borge Harbo på slutten og sikrer sølvet.