I dag satte StOlavsloppet igang sin 28. utgave . Årets stafett går fra Trondheim. Det er 211 lag påmeldt og ca. 5800 løpere skal kose med løping i hele fire dager. Etter 51 etapper ankommer så lagene til Østersund.
Målgang første dag var Levanger.

De beste lagene sloss selvfølgelig om å vinne, men St. Olavsloppet handler først og fremst om løpsgleden og samholdet i laget, og det å kunne fokusere på løpingen i fire hele dager til ende. En ekte sosial løpsfest hvor løperne for en gang skyld er på lag og hvor en selvfølgelig heier på sine lagløpere, men også heier på "motstandernes" og alle andre lags løpere.. Enhver løper bør få med seg en St. Olavslopp i løpet av "karrieren"!

Nesten dødt løp etter første dag.
De løper i hver sin klasse, men kun fem sekunder skilte mellom Strindheim IL og Malm/Selsbakk etter første dag. I dameklassen for klubblag er det nesten like jevnt hvor Namdal løpeklubb leder med 1 minutt og 23 sekunder på fjorårsvinner Strindheim etter 7 timers løping.

Urige Buta, som lenge har slitt med skader, løp de to første etappene på til sammen 10 km i dagens stafett og vant begge etappene, selv om de andre lagene ikke doblet. På andre etappen på 5,8 km løp han på 17.58 og var 1.28 foran Henrik Nordtug, som løp for Malm/Selsbak i åpen klasse. Totalt brukte Urige Buta 30.56 på 10 km. Også i morgen løper han de to første etappene for ISS, som er på til sammen 13,3 km.