Neujahrsmarathon Zürich 2016

Ett terrengmaraton/halvmaraton/1/4-maraton på natten 010116 med start kl 0000

FullSizeRender5.jpgTo løpere fra Sportklubben Rye, Torunn Brandt og Svein-Erik Bakke, tok turen til Zürich og årets nyttårsmaraton. De fikk en flott løpsopplevelse som start på 2016 sammen med ca 1000 andre deltagere fra 40 nasjoner.

- Startområdet og målområdet var i en stor idrettshall rett utenfor Zurich sentrum som var veldig flott rigget.

- Det var full stemning i hallen fra ca kl 20 om kvelden, med musikk fra DJ, nyttårspyntede bord og "restaurant" som var rigget til. Du kunne også forhåndsbestille champagne/musserende som du kunne få levert/servert ved målgang, forteller Svein-Erik Bakke.

- Etter hver runde så passerte løperene gjennom hallen før de begynte på neste runde. Det var veldig god stemning i hallen gjennom natten etter hvert som løpere passerte på runder eller kom i mål.

- Du slapp videre å bli kald rett før eller rett etter løpet siden det meste skjedde i hallen som var det veldig fin temperatur i. Alt i alt, et veldig bra arrangement og en skikkelig flott og kul opplevelse, sier Bakke. 
 

Løypen gikk i runder på ca 10,5 km, slik at deltagerne enten kunne løpe 1/4-maraton, 1/2-maraton eller full maraton. Ryeløperne valgte halvmaraton denne gangen. Mesteparten (90%) av løypa gikk på sti/grus.

FullSizeRender3.jpgSvein-Erik Bakke ble nr 7 totalt og nr 2 i klassen (startnr 1021 på bildet). Torunn Brandt ble nr 42 i dameklassen og nr 6 i sin klasse.

Halvmaraton menn (213 deltagere)
Halvmaraton kvinner (111 deltagere)
 

Nedenfor har Bakke oppsummert litt mer fra løpet, og synes du det ser spennende ut kan du lese mer på løpets hjemmeside - og kanskje er det din tur neste nyttår. Nedtelllingen har allerede begynt på http://www.neujahrsmarathon.ch/en/

 • Det var et veldig flott arrangement. Veldig god informasjon i forkant av løpet.
 • Det var veldig flott å løpe ut fra start med nyttårsraketter "overalt" på himmelen, og med masse fakler og raketter i selve startområdet.
 • Du var helt avhengig av hodelykt, da det ikke var lys langs løypa.
 • Det var dog veldig flott å løpe i stummende mørke med hodelykt, samt se de andre løperene med lykt ute i løypa.
 • Det var 2-3 grader, lett regn og en god del tåke. Sikten var ganske dårlig og det var skikkelig mørkt ute i løypa, så vi vi slet med å se stien og bakkene. Det var dog fakler/lykter på enkelte knute/vendepunkter/checkpoints. Vi mistet jo "lyset" som følge av snømangelen.
 • Løypen gikk for det aller meste på sti eller grus i og rundt elven Limmat.
 • Oppvarmingen kunne gjøres i hallen og rett utenfor. Bager kunne etterlates ved bordene og verdisaker leveres for oppbevaring i merkede poser i informasjonen. Gode garderobefasiliteter for dusjing/skifting.
 • Dette løpet teller også som offisielle årsbestetider på de ulike distansene, frem til neste løp.
 • Det var for første gang nettotider bl.a. pga. trang/smal start.
 • Dog var det ganske trangt i starten da alle skulle ut av hallen og ut i løypa som var veldig smal den første km, så den første km gikk ganske sakte før det begynte å strekkes seg ut litt.
 • Etter hver runde så passerte løperene gjennom hallen før de/vi begynte på neste runde. Skikkelig god stemning under passering.
 • Flere fotopunkter ute i løypa som var lyssatt og varslet med skilt (slik at vi rakk å ta oss sammen:-) før bilde ble tatt.
 • Bra med drikke-/energistasjoner ute i løypa, ca 2 pr 10 km.
 • NB; Husk en god hodelykt.
   

IMG_4753.jpg

Snart start....

Bakke_etter_9km_arrfoto.jpg

Bakke etter 9 kilometer