Dagen etter at han fylte 23 år, fortsatte Sondre Nordstad Moen feiringa med å springe inn til klar seier og ny innendørspers på 3000 m. Anledningen var det fjerde løpet i Trøndersk Vinterkarusell, som gikk i Ranheimhallen.

Det var ny deltakerrekord for karusellen, og 3000 meteren samla hele 142 løpere. Her var det med andre ord både kvalitet og kvantitet.

Anne Nevin, som løper sitt andre år i 40-årsklassen, holdt ungjentene bak seg og vant på 10.01,5. Men fire andre kvinner fulgte på mindre enn 20 sekunder. De fire første løper for Strindheim, så det virker som om jentene er i rute til E-cupen i terrengløp for klubblag. Det er Strindheim Norges representant, og løpet går i Albufeira i Portugal 2. februar.

Innendørspers

Sondre Nordstad Moen har løpt 3000 m på 8.01,68 utendørs, men innedørspersen var på 8.27,81. Av de ti gangene det er blitt arrangert offisielt innendørs-NM på 3000 m, har vinnertida bare to ganger vært bedre enn den tida Sondre nå løp på.

Etter seieren i Nyttårsløpet i Trondheim uttalte Sondre at han var usikker på om det ble mer baneløping og at han en gang i høst hadde prøvd piggsko, men at det ble vondt etter 50 meter. Vi spurte han derfor om det at han nå løp med piggsko, var et tegn på det går bedre med foten.

- Jeg løp nå i et par piggsko som er betydelig mykere enn de jeg løp med før. Følelsen i piggsko er ikke fantastisk for å si det mildt, men det går på et vis, forteller Sondre til Kondis etter løpet.

- Øyner du likevel mulighet for å bli med til EM? Har du flere konkurranser på planen nå i vinter?

- Det blir sparsomt med konkurranser i vinter, og EM er nok ikke realistisk. Må nok ned på 28.30 for å ta A-kravet og samtidig ha Grønnevig bak meg på statistikken. NM i august og terrengløp utover høsten er vel det jeg kommer til å prioritere, sier vinneren, som også hadde selskap av sin søster Kristine og far Bård Olav i Ranheimhallen. Kristine løp på 13.57,1 mens Bård Olav vant klasse 60-64 år på 11.17,0.

Klasserekord

Ingolf Hådem satte ny norsk innendørsrekord for klasse 85-80 år med 16.38,1. Fra før var det ikke notert noen 3000 m-rekord i klassen, men Petter Green har utendørsrekorden som han satte da han løp på 16.04,6 i 1997.

Den raskeste pulja i Vinterkarusellen i Trondheim gyver laus på sin 3000 m i Ranheimhallen. (Foto: Roger Midtstraum)

Flere bilder fra løpet

Anne Nevin klarte ikke 10-minuttsgrensa, men det mangla ikke mye, og hun vant med 6 sekunders margin til Anette Brocks Hagen. (Foto: Roger Midtstraum)

Ingolf Hådem har rykka opp i klasse 85-89 år, og dersom formalitetene rundt løpet var i orden, vil hans 16.38,1 være norsk klasserekord. Hådem har fra før rekorden i klasse 80-84 år med 15.07,4. Halvannet minutt er ikke mye tilbakegang på fem år i den alderen. (Foto: Roger Midtstraum)